Διαχειριστείτε το Android smartphone σας από οπουδήποτε

Εισαγωγή

Αν γνωρίζετε το TeamViewer τότε θα ξέρετε ότι είναι μία εφαρμογή με την οποία μπορείτε απομακρυσμένα να ελέγξετε κάποιον υπολογιστή απλά μέσω σύνδεσης στο ίντερνετ. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να κάνετε το ίδιο και με το Android smartphone σας; Η μία λύση είναι το AirDroid που όμως αυτό γίνεται σε τοπική σύνδεση. Αν θέλετε όμως να έχετε πραγματικά απομακρυσμένο έλεγχο τότε η εφαρμογή που χρειάζεστε είναι το Mobizen.


Mobizen: Ελέγξτε όπου και αν είστε το Android σας

έλεγχος android από μακρυά

Τη βασική λειτουργία του Mobizen την αναφέραμε ήδη στον πρόλογο. Έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε λεπτομέρειες για τις δυνατότητες που έχετε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή. Καταρχήν να πούμε πως μπορείτε να έχετε μέχρι και 10 συσκευές registered στην δωρεάν έκδοση (σε αντίθεση με τις 2 στο AirDroid). Η σύνδεση του κινητού με το PC μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Εκτός του Wi-Fi μπορείτε να συνδέσετε το smartphone σας και μέσω mobile data αλλά και μέσω USB. Τέλος, η μεταφορά αρχείων δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη αφού γίνεται με drag & drop.

Mobizen – Επιπλέον δυνατότητες

απομακρυσμένος έλεγχος android

Εκτός του screen mirroring, στο Mobizen θα βρείτε και έξτρα δυνατότητες. Μία από αυτές είναι η λήψη των ειδοποιήσεων σας στον υπολογιστή, κάτι που προσφέρουν διάφορες εφαρμογές πλέον. Η καλύτερη όμως δυνατότητα είναι πιστεύω αυτή της καταγραφής βίντεο από την οθόνη του κινητού χωρίς να χρειάζεται να είστε root.

Mobizen – Εγκατάσταση

απομακρυσμένος έλεγχος συσκευής

Για να χρησιμοποιήσετε το Mobizen θα χρειαστεί εκτός της εφαρμογής στο smartphone σας, να κατεβάσετε και τον desktop client από το mobizen.com, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το mobizen και μέσω web app κατευθείαν από τον desktop browser σας.

Για εσάς που χρειάζεστε λοιπόν να μεταφέρετε το κινητό σας στο desktop για να μπορείτε να το ελέγχετε απομακρυσμένα δεν υπάρχει καλύτερη εφαρμογή από το Mobizen. Αν θέλετε να το κατεβάσετε στη συσκευή σας δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο στο Google Play Store. Απλά μην ξεχάσετε πως πρέπει να κατεβάσετε και την αντίστοιχη εφαρμογή στο desktop.

Mobizen-Icon

Διαχειρίσου το Android σου από τον Η/Υ με την εφαρμογή της Acer

Η Acer τις τελευταίες 2 μέρες είναι στο επίκεντρο και όχι άδικα. Αυτή τη φορά έρχεται να μας δείξει κάτι πρωτοποριακό και αρκετά χρήσιμο για τη πλειοψηφία των κατόχων android συσκευών. Πρόκειται για μια εφαρμογή που σχεδίασε η ίδια η Acer και δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να διαχειριστεί την Android συσκευή του ασύρματα ή και ενσύρματα μέσα από τον υπολογιστή του.

Η εφαρμογή γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα εάν ο υπολογιστής που θα διαχειριστούμε τη συσκευή έχει οθόνη αφής, καθώς θα μπορούμε να χειριστούμε τη συσκευή μας μέσα από την οθόνη του υπολογιστή μόνο με ένα δάχτυλο. Φυσικά θα υπάρχει η άνεση του πληκτρολογίου εάν θέλουμε να πληκτρολογήσουμε οτιδήποτε όπως sms.

Προς το παρόν, η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη για το κοινό και σύμφωνα με την Acer θα την έχουν επιλεγμένες συσκευές της εταιρείας. Αλλά οι φίλοι από το xda όπως πάντα θα φροντίσουν γι αυτό σύντομα ώστε να έχουμε όλοι μια γεύση.

acερ κινητό ελέγχεται από μακρυά
Asus ZenFone 8 Android