Είναι τελικό, το Xiaomi Redmi K30 Pro θα φοράει SnapDragon 865!

Πριν από περίπου ένα μήνα, σε καταχώρηση στην ιστοσελίδα Geekbench, εμφανίστηκε η πρώτη πληροφορία για τον επεξεργαστή του νέου Xiaomi Redmi K30 Pro και φαινόταν πως αυτός θα είναι ο πανίσχυρος Snapdragon 865. Τελικά η παραπάνω ένδειξη επιβεβαιώθηκε και επίσημα μέσω του Lu Weibing, αντιπροέδρου της εταιρίας και υπεύθυνου για το brand Redmi. Ο ίδιος επιβεβαίωσε μέσω ενός post στο Weibo, πως η συσκευή θα φέρει την κορυφαία πρόταση της Qualcomm, που δεν είναι άλλη από τον Snapdragon 865.

Μέσω μίας άλλης ανάρτησης έγινε γνωστό πως η συσκευή θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και θα υποστηρίζει δίκτυα 5G. Χωρίς ωστόσο να έχουμε συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Δυστυχώς, για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες φήμες αναμένεται να έρθει με μία διάταξη τεσσάρων καμερών που θα φιλοξενεί τον 64MP αισθητήρα της Sony, IMX686. Παράλληλα οι ίδιες φήμες κάνουν λόγο για μπαταρία χωρητικότητας 4700mAh, με υποστήριξη ενσύρματης φόρτισης στα 33W. Εκτός από τα παραπάνω, σύμφωνα με άλλες φήμες η συσκευή θα έχει όμοιο πίσω μέρος με το “αδερφάκι” της, το απλό Redmi K30.

Σε κάθε περίπτωση η Xiaomi αναμένεται να αποκαλύψει σύντομα περισσότερες πληροφορίες για την συσκευή της, εφόσον πλησιάζουμε στην κυκλοφορία. Στόχος είναι να δημιουργηθεί hype, αφού πρόσφατα Realme και IQOO κυκλοφόρησαν τις δικές τους ναυαρχίδες, τα X50 Pro 5G και 3 5G αντίστοιχα, που βασίζονται στον Snapdragon 865 SOC.