H Xiaomi.eu σταματά την υποστήριξη του Redmi Note 8 Pro εξαιτίας του Mediatek

Την προηγούμενη εβδομάδα η Xiaomi αποκάλυψε το MIUI 12 μαζί με όλες τις λειτουργίες και βελτιώσεις που φέρνει αυτό. Αν και ακόμη αυτό δεν έχει γίνει επίσημα διαθέσιμο για τις συσκευές της εταιρίας, ήδη κάποιοι χρήστες στην Κίνα το έχουν λάβει μέσω των closed beta builds για τις συσκευές τους. Η γνωστή ομάδα Xiaomi.EU έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα και έφερε αυτό το beta build του MIUI 12 σε αρκετές συσκευές εκτός Κίνας, κάνοντας τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

Redmi Note 8 Pro MIUI 12

Έτσι οι κάτοχοι περισσότερων από 28 Xiaomi συσκευών μπορούν πλέον να χαρούν το beta MIUI 12 στις συσκευές τους. Μέσα στην λίστα περιλαμβάνονται αρκετές γνωστές συσκευές, από το Mi 6, μέχρι και το Xiaomi Mi 10, από το Redmi Note 5 μέχρι και το Redmi Note 8, ενώ εντοπίζονται και τα Mi Max 3 και Mi Mix 2, μαζί με τις συσκευές των σειρών K20 και K30.

Redmi Note 8 Pro

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η πλήρης απουσία του Redmi Note 8 Pro, την στιγμή που υποστηρίζονται τόσο το Redmi Note 8 αλλά και τα Redmi Note 7 και 7 Pro. Η ομάδα υπογραμμίζει πως η υποστήριξη της για το Redmi Note 8 Pro σταματά, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων bricking. Σύμφωνα με αυτούς, τα συγκεκριμένα προβλήματα δημιουργούν σοβαρό θέμα στην συσκευή και πολλές φορές κάνουν σημαντικά δύσκολη την επαναφορά της στην λειτουργία.

Το παραπάνω, το πιο πιθανό είναι να οφείλεται στον MediaTek επεξεργαστή που διαθέτει το συγκεκριμένο μοντέλο, έναντι του Snapdragon που φέρουν τα υπόλοιπα. Έτσι οι κάτοχοι smartphone με MediaTek επεξεργαστή μένουν ξεκρέμαστοι από την φτωχή υποστήριξη που θα έχει από εδώ και πέρα η συσκευή τους, κάτι που ίσως επηρεάσει την απόφαση αρκετών μελλοντικών αγοραστών.

OnePlus Nord Android