Παραδόξως το Redmi Note 8 Pro έχει μόνο 1 μειονέκτημα

Η Xiaomi ακολούθησε μία πολύ καλή στρατηγική ώστε οι χρήστες να προσπεράσουν τον MediaTek που φοράει και να επικεντρωθούν στα υπόλοιπα θετικά του χαρακτηριστικά που δεν είναι λίγα. Δυστυχώς όμως η MediaTek δεν έχει και το καλύτερο όνομα στην αγορά και οι λίγο πιο διαβασμένοι χρήστες πάντα προτιμούν κινητά με Qualcomm SnapDragon.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro Χαρακτηριστικά

Από τη μέρα που ανακοινώθηκε όμως το Redmi Note 8 Pro έχουν περάσει αρκετές βδομάδες και πλέον έχουμε μία αρκετά καλύτερη εικόνα. Ως γνωστόν τα chipset της MediaTek δεν έχουν καλό δέκτη GPS, ανεβάζουν πιο εύκολα θερμοκρασία και είναι πιο ενεργοβόρα μειώνοντας την αυτονομία στις συσκευές που τα φοράνε.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Redmi Note 8 Pro προβλήματα μέχρι στιγμής

Δεκάδες reviews ανά τον κόσμο έχουν αξιολογήσει το Note 8 Pro και το συνολικό αποτέλεσμα είναι πιο ενθαρρυντικό από το αναμενόμενο. Παρακάτω η λίστα με τα προβλήματα, αλλά και τα θετικά σημεία του Redmi Note 8 Pro που κατάφερα να εντοπίσω μέχρι στιγμής.

  • Δεν ανεβάζει θερμοκρασία κατά το gaming, που σημαίνει πως η Xiaomi έκανε καλή δουλειά με το σύστημα ψύξης.
  • Το GPS λειτουργεί με ακρίβεια 2 μέτρων!
  • Εκεί όμως που δεν κατάφερε η Xiaomi να το σώσει είναι η αυτονομία του. Παρόλο που έχει μεγάλη μπαταρία 4500mAh δεν μπορεί να ξεπεράσει σε αυτονομία ούτε το Redmi Note 7, προσφέροντας περίπου μία ώρα οθόνης λιγότερη.
  • Το μόνο που μένει να δούμε και δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα ακόμα είναι κατά πόσο θα το υποστηρίξει η MediaTek, ώστε να μπορεί να λαμβάνει ενημερώσεις στο μέλλον.

Για άλλη μία φορά καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως καμία εταιρεία μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει σαν σύνολο τα chipset της Qualcomm. Παρόλα αυτά ο Helio G90T παρουσιάζει σημαντικά σημάδια βελτίωσης χωρίς όμως να μπορεί να πείσει ιδιαίτερα.

Asus ZenFone 8 Android