Το Realme X2 Pro πέρασε από DxoMark, βρίσκεται πιο χαμηλά και από Xiaomi Mi 9!

Η ιστοσελίδας DxoMark έπιασε στα χέρια της το Realme X2 Pro και όπως είναι φυσικό το υπέβαλε σε διάφορες δοκιμασίες ώστε να αξιολογήσει τις φωτογραφικές ικανότητές του. Η συσκευή κατάφερε να βαθμολογηθεί με 95, νούμερο αρκετά χαμηλότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς.

Μάλιστα αυτό την τοποθετεί κάτω ακόμη και από το Xiaomi Mi 9, μία συσκευή που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2019, αρκετούς μήνες πριν την κυκλοφορία του X2 Pro, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η συσκευή της Xiaomi έχει βαθμολογηθεί με 110, ενώ ταυτόχρονα πέρα του ότι είναι παλαιότερη, πωλείται και σε χαμηλότερη τιμή.

realme x2 pro dxomark

Ας επιστρέψουμε όμως στο Realme X2 Pro και τα παράπονα της ιστοσελίδας για τις επιδόσεις του. Σύμφωνα με την κριτική, η συσκευή εμφανίζει αρκετό θόρυβο στις φωτογραφίες και τα βίντεο. Ταυτόχρονα υπάρχει θέμα με την ισορροπία του λευκού, το οποίο γίνεται εντονότερο σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν το aliasing και τα artifacts σε κινούμενα αντικείμενα και γενικότερα η φτωχή ποιότητα βιντεοσκόπησης.

Όπως καταλαβαίνει κανείς η συσκευή δεν κατάφερε να δικαιολογήσει την τιμή της, αλλά ούτε και να αξιοποιήσει επαρκώς τον 64MP κύριο αισθητήρα της κάμερας του. Θυμίζουμε πως αυτός συνοδεύεται με έναν τηλεφακό 13MP, αλλά και δύο αισθητήρες 8MP και 2MP, για ultrawide και βάθος αντίστοιχα. Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα η συσκευή να βρεθεί εκτός των top 40 συσκευών σύμφωνα με τις κριτικές της ιστοσελίδας. Φυσικά την βαθμολογία της συσκευής επηρεάζει και η έλλειψη του Optical Image Stabilization.

Αξίζει να θυμίσουμε πως η συσκευή κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2019 και φέρει τον Snapdragon 855+ της Qualcomm. Τέλος, έχει μία Super AMOLED FHD+ οθόνη, 6.5 ιντσών, με ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz, ενώ η τιμή του στην ελληνική αγορά ξεκινά λίγο πάνω από τα €500.

OnePlus Nord Android