Η Realme δίνει επιλογή για επέκταση της μνήμης RAM από 2 εώς 5GB όπως έκανε και η Xiaomi

H Realme με το πιο πρόσφατο update στο Realme 8 5G δίνει την επιλογή στους χρήστες για το πόσο θέλουν να επεκτείνουν την μνήμη RAM της συσκευής τους. Η Realme επέλεξε σχεδόν να κρύψει αυτή την δυνατότητα στο “about phone” γιατί η αλήθεια είναι πως βρίσκεται εκεί εδώ και 1 μήνα περίπου, αλλά όπως φαίνεται σχεδόν κανείς δεν το έχει παρατηρήσει για να γράψει σχετικά με θέμα.

Το Realme 8 5G που έχουμε στα χέρια μας και δίνει αυτή τη δυνατότητα φοράει Android 11, είναι το μοντέλο RMX3241 με 8GB RAM, 128GB ROM, Realme UI 2.0 και έχει το Android security patch Μαΐου 2021. Η συγκεκριμένη δυνατότητα όπως συμβαίνει στο linux εδώ και χρόνια με την μνήμη swap, έτσι και τώρα βλέπουμε και τους κατασκευαστές να εκμεταλλεύονται αυτή τη δυνατότητα του linux που όπως φαίνεται από το changelog της ενημέρωσης την ονόμασαν OSWAP.

Ουσιαστικά αυτή η έξτρα μνήμη χρησιμοποιεί μέρος του εσωτερικού χώρου της συσκευής για να επεκτείνει την μνήμη RAM του κινητού. Έτσι θα μπορούν περισσότερες εφαρμογές να μένουν ανοιχτές στο προσκήνιο για να είναι πιο άμεσα διαθέσιμες όταν τις χρειαζόμαστε. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα σχετικά στιγμιότυπα οθόνης από τη νέα λειτουργία.

Realme επέκταση μνήμης