Realme C21 Review: Ένα μέτριο κινητό που όμως υπόσχεται να αντέξει στο χρόνο

Το Realme C21 ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2021 σαν την πιο οικονομική πρόταση της Realme με αρχική τιμή 129€. Στο TechValue.GR όπως κάνουμε σε κάθε review, είναι να δούμε αν αξίζει τα λεφτά που ζητάει και αν ο ανταγωνισμός έχει να προσφέρει κάτι καλύτερο ή όχι. Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα για το Realme C21 είναι λίγο δύσκολα και θα δούμε παρακάτω γιατί και αν σου ταιριάζει.

Realme C21 Review

Ποιος είναι ο ανταγωνισμός του Realme C21;

Ο άμεσος ανταγωνιστής του Realme C21 είναι το Xiaomi Redmi 9 και δυστυχώς για την Realme το δεύτερο προσφέρει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά σαν σύνολο. Το λάθος της Realme ξεκίνησε από την τιμή, το C21 δεν έπρεπε να κοστίζει πάνω από 99€ διότι στα 129€ στην Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει το Redmi 9.

Τι καλύτερο έχει να προσφέρει το Xiaomi Redmi 9;

  • Έχει NFC
  • Gorilla Glass 3
  • Μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης FHD
  • Πιο φωτεινή οθόνη
  • Πιο δυνατό chipset
  • Πιο γρήγορη φόρτιση
  • Έχει Type-C και όχι MicroUSB

Ουσιαστικά κάπου εδώ θα μπορούσε να τελειώσει και η αξιολόγηση του Realme C21 αφού δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό. Το μόνο επιχείρημα που έχει να δώσει η Realme είναι η πιστοποίηση TUV ότι μπορεί να αντέξει 3 χρόνια έντονης χρήσης, παρόλα αυτά βέβαια η Realme προσφέρει 2 χρόνια εγγύηση. Επίσης δεν υπάρχει τρόπος να δοκιμάσουμε αν η πιστοποίηση όντως κάνει τη διαφορά, αφού το review θα… κρατούσε 3 χρόνια!

Realme C21

UnBoXing

Στο κουτί του Realme C21 υπάρχουν όλα όσα πρέπει, δηλαδή:

  • Φορτιστής
  • Ότι microUSB καλώδιο είχε ξεμείνει στην αποθήκη της Oppo
  • Κλειδάκι για το συρταράκι των SIM
  • Οδηγίες χρήσης
  • Και φυσικά η συσκευή
Realme C21 UnBoxing

Σχεδίαση

Ως μία άκρως οικονομική λύση δεν θα μπορούσε η πλάτη και το πλαίσιο της συσκευής να μην είναι από πλαστικό. Το C21 είναι οικονομικό και φαίνεται από τα υλικά κατασκευής και την αίσθηση αυτών. Το μόνο που κάνει το C21 να ξεχωρίζει κάπως είναι το διακριτικό water drop notch και τα σχετικά μικρά bezel, για την τιμή του.

Η Realme έχοντας πολύ καλό ιστορικό με τους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων με το C21 συνεχίζει σταθερά. Είναι γρήγορος με καλή ακρίβεια και πιο άμεσος από αυτών των αντίστοιχων Xiaomi. Τέλος, το μοναδικό ηχείο της συσκευής βρίσκεται στη πλάτη και ο ήχος του είναι αρκετά μέτριος, λογικό βέβαια, κάνεις δεν πρέπει να περιμένει κάτι παραπάνω από ένα κινητό αυτού τους κόστους. Η ένταση παρόλα αυτά είναι δυνατή.


Οθόνη

Μπορεί να υπάρχουν εκεί έξω και πιο ακριβά κινητά με οθόνη “χαμηλής ανάλυσης” HD όπως το C21, αλλά αυτό από μόνο του δεν σημαίνει και πολλά. Τα χρώματα της οθόνης είναι μέτρια και θα χαρακτηρίσω την οθόνη μέχρι και κουραστική. Τοποθέτησαν σίγουρα την πιο οικονομική HD IPS οθόνη της αγοράς.

Realme C21 οθόνη

Απόδοση

Η απόδοση της συσκευής δεν είναι το δυνατό του Realme C21, παρόλα αυτά θα μπορέσει να σηκώσει όλες τις εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ρουτίνας και ανταλλαγής μηνυμάτων χωρίς πρόβλημα, αλλά με μία μικρή καθυστέρηση. Απλά μην περιμένετε να κυλάνε όλα βούτυρο όπως για παράδειγμα στο Realme 8 5G. Αναμενόμενο το αποτέλεσμα αφού κοστίζει μόλις 129€ η βασική έκδοση και αυτή είναι μόνο η αρχική τιμή. Αυτονόητο και το γεγονός πως δεν μπορεί να σηκώσει PUBG και άλλους παρόμοιους τίτλους που απαιτούν ισχυρό GPU.


Αυτονομία

Η αυτονομία της συσκευής είναι ένα από τα λίγα δυνατά σημεία του C21. Έχει χωρητικότητα 5.000mAh που σημαίνει πως είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη και με έβγαλε με άνεση 2 μέρες με μόλις μία φόρτιση. Σε αυτό το σημείο πρέπει να υπενθυμίσω πως είναι απογοητευτικό να βλέπουμε τέτοια εποχή οποιοδήποτε κινητό να έρχεται με θύρα microUSB και όχι με type-c όπως εξάλλου εφαρμόζει και ο ανταγωνισμός του Realme C21.


Φωτογραφικές δυνατότητες

Οι φωτογραφικές δυνατότητες του Realme C21 είναι ανάλογες της κατηγορίας του. Η Realme έβαλε τα δυνατή της για να προσφέρει κάτι καλό με αρκετά χαμηλό κόστος. Οι κάμερες έχουν σίγουρα βελτιωθεί από αυτές για παράδειγμα ενός κινητού από πέρυσι που ανήκει στην ίδια κατηγορία, οπότε υπάρχει εξέλιξη. Δεν υπάρχει λόγος να αναλύσουμε τις φωτογραφικές δυνατότητες περισσότερο. Οι παρακάτω φωτογραφίες μιλάνε από μόνες για το αν θα σας ικανοποιήσουν ή όχι. Δεν υπάρχει παράπονο από τις φωτογραφικές δυνατότητες, εδώ η Realme έκανε αυτό που έπρεπε.

Realme C21 κάμερες

Φωτογραφίες που τραβήξαμε με την κάμερα του Realme C21 μπορείτε να δείτε εδώ σε ασυμπίεστη μορφή!


Τελικό συμπέρασμα

Η Realme σίγουρα σημειώνει πρόοδο και μπορεί να δει τον ανταγωνισμό στα μάτια. Δυστυχώς όμως με το C21 δεν τα κατάφερε ιδιαίτερα αφού η Xiaomi στην κατηγορία των 100 ευρώ μπορούμε να πούμε πως σχεδόν την έχει μονοπώλιο, τουλάχιστον για την ώρα. Το μοναδικό τεχνικό χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι η πιστοποίηση αντοχής TUV που δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να δοκιμάσουμε.

Asus ZenFone 8 Android