Realme 6 UnBoxing Review – Ο απόλυτος Note 8 Pro Killer για πολλούς λόγους!

Εισαγωγή
Η Realme είναι η πρώτη εταιρία που αποφάσισε να πάρει στα σοβαρά την Xiaomi και το Realme 6 στη περίπτωση μας είναι μία δυνατή απόδειξη. Ας ξεκινήσουμε όμως με το πιο βασικό που είναι το κόστος ώστε να μην γίνουν παρεξηγήσεις και αγοράζετε σε λάθος τιμή και χάνεται έτσι ο TechValue χαρακτήρας του της συσκευής. Το Realme 6 έχει έρθει επίσημα στην Ελλάδα με την βασική έκδοση να ξεκινάει από τα 259€, λυπάμαι όμως που το λέω, αλλά δεν αξίζει τόσα όταν μπορεί ο οποιοσδήποτε να βρει Redmi Note 8 Pro και Redmi Note 9S κοντά στα 200€, σωστά;

Η Realme όμως έχει κάνει κάτι που η Xiaomi δεν έκανε ποτέ. Το Realme 6 είναι επίσημα διαθέσιμο στο amazon prime Ισπανίας από μόλις 209€ και μάλιστα από την ίδια την Realme χωρίς να χρειάζεται να μπλέξεις καν με καταστήματα από Ελληνικές αναξιόπιστες μηχανές σύγκρισης τιμών που πολλές φορές δεν παραδίνουν παραγγελίες και βαράνε πιστόλι.

Unboxing
Η πρώτη unboxing εμπειρία από κινητό της Realme είναι άκρως θετική. Εκτός από την θήκη σιλικόνης που υπάρχει στο κουτί, υπάρχει μέχρι και τοποθετημένο screen protector για όσους θέλουν να κρατήσουν την συσκευή τους όσο πιο προστατευμένη γίνεται out-of-the-box. Αρκετά σημαντικό ακόμα πως στο κουτί υπάρχει φορτιστής με δυνατότητα φόρτισης έως 30W την στιγμή που οι ανταγωνιστές του Redmi Note 9S και Note 8 Pro της Xiaomi προσφέρουν μόλις 18W. Όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας το Review, το Realme 6 δεν είναι απλά μία τίμια πρόταση, αλλά σε αρκετά σημεία υπερέχει και προσφέρει μέχρι και προστασία Splash Resistant που το Note 8 Pro δεν έχει!

Σχεδίαση
Μπροστά ξεχωρίζει η οθόνη με μικρά bezel που έχουν γίνει σχεδόν δεδομένα γενικότερα, αλλά και η οπή στην πάνω αριστερή άκρη της οθόνης για την selfie κάμερα. Εκτός από το γυαλί Gorilla Glass 3 που προστατεύει την οθόνη, το υπόλοιπο κινητό αποτελείται από πλαστικό το οποίο είναι θετικό και αρνητικό ταυτόχρονα. Θετικό γιατί το πλαστικό δεν σπάει εύκολα και αρνητικό γιατί χάνει λίγο σε ποιότητα κατασκευής. Παρόλα αυτά η πλάτη είναι εντυπωσιακή με ιριδίζοντες τόνους, οπότε αυτή η μικρή παραχώρηση είναι εντελώς αποδεκτή με βάση τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που προσφέρει στα 210€.

Realme 6 - οπή selfie κάμερες

Στη δεξιά πλευρά βρίσκεται ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος για κάποιο περίεργο λόγο είναι ο πιο γρήγορος που έχω ποτέ δοκιμάσει! Στην αρχή νόμιζα ότι κάτι δεν πάει καλά και είναι τόσο γρήγορος και πως θα ξεκλειδώνει με όλα τα δάκτυλα, αλλά όχι, ο αισθητήρας fingerprint του Realme 6 απλά δεν υπάρχει και είναι πιο γρήγορος από του Note 9S και Note 8 Pro, οπότε εδώ έχουμε ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Αριστερά βρίσκονται τα κουμπιά αυξομείωσης της έντασης και πιο πάνω οι 3 υποδοχές για επέκταση της μνήμης, αλλά και για 2 κάρτες SIM χωρίς περιορισμούς. Στην κάτω μεριά βρίσκεται το βασικό ηχείο του Realme 6 το οποίο έχει πολύ δυνατή ένταση χωρίς όμως ιδιαίτερο μπάσο, θύρα type-c, το μικρόφωνο, αλλά και θύρα jack για ακουστικά.

Οθόνη
Για την οθόνη δεν έχω πολλά να σχολιάσω, είναι αυτή ακριβώς που πρέπει. Μια αρκετά καλή αξιοπρεπείς IPS οθόνη με ανάλυση FHD+, αλλά και ρυθμό ανανέωσης 90Hz που δίνει στο Realme 6 ένα άρωμα ναυαρχίδας και απόλυτου smoothness, αφού ούτε καν flagship killer όπως το Poco F2 Pro δεν έχουν αυτό το δυνατό χαρακτηριστικό. Θετικό πως στο μενού υπάρχει η δυνατότητα για μόνιμη ενεργοποίηση των 90Hz. Η κάμερα μου γράφει στα 60fps οπότε δεν γίνεται να δείτε τα 90Hz τα οποία είναι σκέτη απόλαυση! Οι γωνίες θέασης της οθόνης είναι άψογες και η φωτεινότητα απλά καλή και παρόμοια με άλλες συσκευές της κατηγορίας.

Realme 6 Review - οθόνη

Απόδοση
Στο εσωτερικό βρίσκεται ο ίδιος επεξεργαστής με αυτόν που φοράει το Xiaomi Redmi Note 8 Pro, δηλαδή τον MediaTek Helio G90T, γι’αυτό ακριβώς το Realme 6 είναι ο killer του. Το Realme 6 απευθύνεται στο κοινό του Redmi Note 8 Pro όπου οι χρήστες θέλουν ένα ισχυρό chip γραφικών (GPU) για gaming και δεν τους ενοχλεί το ρίσκο της μέτριας υποστήριξης από την MediaTek. Το Realme όμως εδώ έχει ακόμα ένα πλεονέκτημα αφού έρχεται out-of-the-box με Android 10 που κατά πάσα πιθανότητα μεταφράζεται σε πιο καλή υποστήριξη, αφού το 8 Pro κυκλοφόρησε με Android 9.

Realme UI
Το Realme UI στην πραγματικότητα είναι ένα παραμετροποιημένο ColorOS της Oppo, οπότε δεν πρόκειται για ένα νέο UI. Έχει πολλές δυνατότητες και δεν έχει να ζηλέψει πολλά από το MIUI ή απο άλλα πιο βαριά UI. Είναι γρήγορο, smooth και όμορφο. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει σχεδόν κανένα παράπονο από το UI της Realme.

Αυτονομία – Μπαταρία
Η μπαταρία του Realme 6 έχει χωρητικότητα 4300mAh και μπορεί με άνεση να βγάλει μία γεμάτη μέρα ακόμα και με gaming. Στη δική μου περίπτωση με μέτρια χρήση, αλλά και περίπου 1 ώρα gaming την ημέρα κατάφερε να βγάλει εύκολα 2 μέρες με μία φόρτιση.

Realme 6 Review - κάμερες

Φωτογραφικές δυνατότητες
Δεν ξέρω τι λέει ο κάθε dxomark ορισμένες φορές πίσω από κλειστές πόρτες και συμφωνίες, αλλά έχω εντυπωσιαστεί από τις φωτογραφικές δυνατότητες που ένα κινητό στα 200€ μπορεί να προσφέρει. Ο βασικός αισθητήρας 64MP κάνει καλή δουλειά όπως βλέπετε και το night mode είναι ίσως το καλύτερο που έχω συναντήσει σε τόσο οικονομικό κινητό. Εκτός από τη βασική κάμερα στην πλάτη υπάρχει ακόμα ένας υπέρ ευρυγώνιος φακός 8MP, μία Macro κάμερα 2MP που κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται ικανοποιητικά όπως φαίνεται και από τα δείγματα και τέλος ένας βοηθητικός αισθητήρας 2MP για το βάθος πεδίου. Το μόνο παραπάνω που έχω από την κάμερα του Realme 6 είναι πως στο αυτόματο mode το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο καθώς παρατήρησα πως στο night mode ή ακόμα και στο Pro Mode που διαθέτει το αποτέλεσμα είναι καλύτερο τις πιο πολλές φορές. Δυστυχώς δεν έχω στα χέρια μου το Note 8 Pro για να τα συγκρίνω, αλλά σίγουρα σε νέο βίντεο θα ανέβει σύγκριση με το Redmi Note 9S το οποίο έχω.

Τελικό συμπέρασμα
Το τελικό συμπέρασμα είναι πως το Realme 6 δεν είναι απλά μία τίμια πρόταση, αλλά μπορεί να σταθεί επάξια στην κατηγορία του και να αντικαταστήσει το Redmi Note 8 Pro, αλλά και το κοινό του με απόλυτη επιτυχία. Σαν συνολικό πακέτο κοντά στα 200€ θα προτείνω το Redmi Note 9S σαν την απόλυτη λύση για γενική χρήση και το Realme 6 για όσους ΔΕΝ έχουν πρόβλημα με την μέτρια υποστήριξη της MediaTek, αναζητούν δυνατό chip γραφικών, την απόλυτη ομαλότητα των 90Hz στην οθόνη, την αρκετά πιο γρήγορη φόρτιση 30W, αλλά θέλουν και προστασία splash resistant.

Asus ZenFone 8 Android