Ανακοινώθηκε ο SnapDragon 8Gen2 της Qualcomm, έρχεται με WiFi 7 και μνήμη UFS 4.0!

Η Qualcomm ανακοίνωσε την νέα ναυαρχίδα της για τους φορητούς επεξεργαστές και δεν ήταν άλλη από τον SnapDragon 8Gen2. Οι βελτιώσεις που φέρνει είναι πολλές, αλλά θα εστιάσουμε μόνο σε αυτές που πρέπει. Τι εννοώ μόνο σε αυτές που πρέπει; Για παράδειγμα η εταιρεία ανακοίνωσε 40% αυξημένη απόδοση έναντι του SnapDragpn 8Gen1, αλλά δεν μας νοιάζει γιατί δεν πρόκειται για ρεαλιστικό νούμερο, είναι μόνο το μέγιστο που μπορεί να φτάσει και θα μπορεί να αντέξει μόνο για μερικά δευτερόλεπτα λόγο υπερθέρμανσης… Ακόμα, υποστηρίζουν ότι το GPU είναι 35% πιο ισχυρό ενώ δεν μας λένε για άλλη μία φορά, όπως πλέον συνηθίζει η εταιρεία, ποιο μοντέλο είναι.

qualcomm snapdragon 8gen2

Οπότε αυτά που μας αφορούν άμεσα είναι σχεδόν μόνο το WiFi 7, αλλά και η ταχύτερη εσωτερική μνήμη που πλέον θα μπορεί να φτάσει την έκδοση UFS 4.0, αντί για UFS 3.1 που βλέπαμε μέχρι στιγμής. Η μνήμη έχει υποστεί και αυτή βελτιώσεις, αλλά δυστυχώς με άνοδο του χρονισμού στα 4200MHz με LPDDR5X αντί για 3200MHz LPDDR5 που ελπίζουμε να μην μεταφραστεί σε άνοδο θερμοκρασίας…

Τέλος, σημαντική βελτίωση υπάρχει στο WiFi που πλέον έφτασε την έκδοση 7 και θα μπορεί να πιάσει ταχύτητες έως 5.8Gbps από 3.6Gbps που μπορούσε ο SnapDragon 8Gen1, ενώ η Qualcomm ισχυρίζεται πως μειώνεται και το latency, δηλαδή η ταχύτητα απόκρισης το οποίο είναι σημαντικό, αφού τα κινητά μας πλέον μπορούν να γίνουν και router με τα unlimited πακέτα.

Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τα πρώτα κινητά που θα καταφέρουν να κερδίσουν μία θέση στη λίστα με τα καλύτερα κινητά και φορώντας το νέο chipset και να “σπάσουμε” την μηχανή σύγκρισης κινητών του TechValue!