Αποκαλύφθηκαν οι προδιαγραφές του Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

Ο Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 SoC θα είναι το πιο πρόσφατο και ισχυρό chipset που κυκλοφορεί στην αγορά των Android, όταν αυτό ανακοινωθεί. Αυτό το chipset προσφέρει διαμόρφωση 1+5+2 με έναν πυρήνα Cortex-X4 που τρέχουν στα 3,2 GHz, πέντε πυρήνες Cortex-A720 που τρέχουν στα 3,0 GHz, δύο πυρήνες Cortex-A520 που εκτελούνται στα 2,0 GHz, μνήμη UFS 4.1, μνήμη RAM LPDDR5 7.500 MT/s, GPU Adreno 750 και μόντεμ Qualcomm X75 5G. Όλα αυτά θα κατασκευάζονται στον κόμβο διεργασίας N4P της TSMC.

SnapDragon 768G

Αυτό το νέο chipset υπόσχεται να προσφέρει ένα απαράμιλλο επίπεδο επιδόσεων και ενεργειακής απόδοσης. Με την προηγμένη αρχιτεκτονική του, μπορεί να διεκπεραιώνει με ευκολία πολύπλοκες εργασίες, ενώ παράλληλα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Ο πυρήνας Cortex-X4 έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μέγιστη απόδοση για απαιτητικές εφαρμογές, ενώ οι πυρήνες Cortex-A720 και Cortex-A520 είναι βελτιστοποιημένοι για αποδοτικότερη κατανάλωση ενέργειας. Η μνήμη UFS 4.1 παρέχει ταχύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, ενώ η μνήμη RAM LPDDR5 7.500 MT/s διασφαλίζει την ομαλή εκτέλεση πολλαπλών εργασιών. Η GPU Adreno 750 προσφέρει εκπληκτικές οπτικές απεικονίσεις και εμπειρία gaming, ενώ το μόντεμ Qualcomm X75 5G επιτρέπει την ταχύτατη συνδεσιμότητα 5G.

Συνολικά, ο Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 SoC θα είναι ένα ισχυρό και αποδοτικό chipset που θα επιτρέψει στους χρήστες να βιώσουν τα καλύτερα από όσα έχουν να προσφέρουν οι συσκευές τους. Με την προηγμένη αρχιτεκτονική και τα χαρακτηριστικά του, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει μια δημοφιλή επιλογή μεταξύ των κατασκευαστών και θα φορεθεί από τα καλύτερα κινητά.