Pushbullet: Ειδοποιήσεις Από Το Κινητό Στον Υπολογιστή

Το Pushbullet είναι μία από τις αγαπημένες μας Android εφαρμογές προσφέροντας πολλές χρήσιμες δυνατότητες για χρήση του κινητού σε συνδυασμό με τον υπολογιστή. Μέχρι και το 2015 η εφαρμογή ήταν δωρεάν, αλλά πλέον η ομάδα του Pushbullet αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να εισάγει ένα μοντέλο πληρωμών με σκοπό η εφαρμογή να αρχίσει να δημιουργεί κάποιο εισόδημα γι’ αυτούς. Διαβάστε αναλυτικά τι αλλαγές φέρνει το νέο μοντέλο.

Pushbullet – Έρχεται paid έκδοση με χρέωση ανά μήνα

Ειδοποιήσεις Από Το Κινητό Στον Υπολογιστή

Οι αλλαγές που έρχονται είναι με την μορφή του συνδρομητικού μοντέλου. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να πληρώνετε κάθε μήνα ένα συγκεκριμένο ποσό για να χρησιμοποιείται τα πλήρη χαρακτηριστικά της εφαρμογής. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι δυστυχώς πως θα αφαιρεθούν χαρακτηριστικά που μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμα για όλους. Οι άνθρωποι πίσω από το Pushbullet είχαν στο παρελθόν δηλώσει πως ψάχνουν ένα τρόπο για monetization που δεν θα αφαιρούσε χαρακτηριστικά από τους χρήστες. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε τελικά πραγματικότητα.

Pushbullet – Τιμή Pro πακέτου

Το ποσό που καλείστε πλέον να καταβάλετε είναι $4,99/μήνα, ενώ αν επιλέξετε την ετήσια συνδρομή το ποσό θα είναι $39,99/έτος, κάτι που αντιστοιχεί σε $3,33/μήνα. Τι αλλάζει όμως; Από την δωρεάν έκδοση αφαιρείται πλέον η δυνατότητα ενεργειών από τις ειδοποιήσεις που λαμβάνετε στο PC. Επίσης, περιορίζετε και ο αριθμός μηνυμάτων που μπορείτε να ανταλλάξετε μέσω του Pushbullet στα 100 ανά μήνα. Η σημαντικότερη όμως αλλαγή κατά την γνώμη μου είναι πως πλέον δεν θα υποστηρίζεται το Universal Copy & Paste στο δωρεάν πλάνο, μία λειτουργία που μου είχε φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη μέχρι σήμερα.  Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν, η Pro έκδοση θα έχει όλες τις ίδιες λειτουργίες που είχε η εφαρμογή μέχρι σήμερα, απλά θα μειωθεί η χρησιμότητα στο δωρεάν πακέτο.

Πως σας φαίνεται η τιμολόγηση του Pushbullet; Προσωπικά το βρίσκω αρκετά ακριβό και δεν νομίζω πως θα επιλέξω να πληρώσω για το πλήρες πακέτο. Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ το δωρεάν πακέτο, μέχρι κάτι πιο συμφέρον να παρουσιαστεί.

πηγή


Pushbullet: οι ειδοποιήσεις του κινητού, στο desktop σας (Παλιό άρθρο)

Μία εφαρμογή ελβετικό σουγιά θα σας παρουσιάσω σήμερα, αφού με τις πολλές και διαφορετικές δυνατότητές της είμαι βέβαιος πως θα βελτιώσει την εμπειρία χρήσης του smartphone σας, όπως έγινε και με εμένα. Είναι το Pushbullet του οποίου τις δυνατότητες θα σας παρουσιάσω αναλυτικά, και πραγματικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να λείπει από καμία συσκευή.

Pushbullet – Δυνατότητες

Ειδοποιήσεις Από Το Κινητό Στον Υπολογιστή

Ξεκινώντας από τον τίτλο θα καταλάβατε ήδη ότι μέσω του Pushbullet θα “σπρώχνονται” ειδοποιήσεις από το smartphone σας στον υπολογιστή σας (εξ ου και το “push” στο όνομα). Αν δεν το χρησιμοποιήσετε όμως πραγματικά δεν θα συνειδητοποιήσετε την χρησιμότητα αυτού του χαρακτηριστικού. Είναι πάρα πολλές φορές που μου έχει τύχει να είναι για παράδειγμα στο σαλόνι, το κινητό στο δωμάτιο και στο αθόρυβο, και παρόλα αυτά δεν χάνω την κλήση λόγω του ότι έρχεται notification στον υπολογιστή μου ότι με καλούν, και με πολλά από αυτά τα notifications μπορείτε να αλληλεπιδράσετε κιόλας. Το δεύτερο πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι το universal copy & paste. Αυτό σημαίνει πως αν κάνετε κάτι copy στον υπολογιστή μπορείτε να το κάνετε paste στο κινητό σας!

Ειδοποιήσεις Από Το Κινητό Στον Υπολογιστή

Οι δυνατότητες όμως δεν σταματούν εκεί. Μέσω του pushbullet μπορείτε να ανταλλάξετε αρχεία μεταξύ συσκευών πολύ εύκολα, αλλά και links.Επίσης, μπορείτε και να στείλετε SMS κατευθείαν από τον υπολογιστή σας, ενώ μπορείτε ακόμα και να κάνετε subscribe και σε διάφορα κανάλια στο Pushbullet έτσι ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχει κάτι νέο από αυτά, όπως για παράδειγμα το αγαπημένο σας web-comic ή site τεχνολογίας. Το μεγάλο ατού του Pushbullet είναι ότι συνεργάζεται με πάρα πολλές πλατφόρμες και web browsers. Έτσι θα βρείτε το Pushbullet διαθέσιμο για Android, iOS, Windows και OSX αλλά και ως extension για τους εξής browsers: Firefox, Chrome, Opera και Safari οπότε να είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε ποτέ ειδοποίηση.

Ειδοποιήσεις Από Το Κινητό Στον Υπολογιστή

Pushbullet – Αρνητικά

Ένα μόνο αρνητικό σημείο βρίσκω στο Pushbullet το οποίο πρέπει να σχολιάσω. Δεν αφορά την λειτουργία του, αυτή είναι υποδειγματική, αλλά την έλλειψη end-to-end encryption. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ειδοποιήσεις που ανταλλάσσονται μεταξύ των συσκευών σας μπορούν να διαβαστούν εύκολα από κάποιον που θα είχε πρόσβαση στους servers του Pushbullet για παράδειγμα καθώς δεν υπάρχει encryption στην μέση της διαδρομής.

Κάνοντας κλικ στο logo της εφαρμογής παρακάτω θα μεταβείτε στο Google Play Store όπου μπορείτε να κατεβάσετε το Pushbullet δωρεάν.