PS3, ύστερα από 10 χρόνια ένα όμορφο ταξίδι φτάνει στο τέλος του

Σχεδόν για μια δεκαετία, το PS3 μας χάρισε ξεχωριστές στιγμές που δύσκολα θα σβήσουν από τη μνήμη μας. Προσέφερε μερικά παιχνίδια-σταθμούς στην βιομηχανία των video games και πολλά και έντονα συναισθήματα. Η κονσόλα κατάφερε να απογειώσει την Sony πουλώντας 80 εκατομμύρια κονσόλες. Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, η παραγωγή του θα σταματήσει στην Ιαπωνία.

PS3

PS3

Η ανακοίνωση ήρθε μέσω της ιαπωνικής ιστοσελίδας του PlayStation, με το Gamatsu να αναλαμβάνει την μετάφραση της ανακοίνωσης. Χαρακτηριστικά το μοντέλο των 500GB θα είναι το μόνο που έχει μείνει. Θα παραμείνει στην αγορά της Ιαπωνίας μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τις άλλες αγορές. Το PS3 κυκλοφόρησε το 2006 αρχικά στην Ιαπωνία και στον υπόλοιπο κόσμο το 2007. Η υψηλή τιμή του ήταν ένα από τα αρνητικά σημεία και ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα. Ωστόσο οι αποκλειστικότητες που εξασφάλισε η Sony σε τίτλους, ανέστρεψαν και έπειτα έφερε καλύτερες μέρες για την κονσόλα.

PS3

Το PS4 κυκλοφόρησε το 2014, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αποθάρρυνε τον κόσμο από το να σταματήσει να προχωρά σε αγορά του PS3. Δηλώσεις σχετικά με το θέμα παραχώρησε ο Scott Rohde, επικεφαλής ανάπτυξης της Sony στην Αμερική.

Τόνισε ότι όσο θα υπάρχει υποστήριξη στο PS3 τόσο θα υπάρχει ενδιαφέρον γύρω από την κονσόλα. Παρά την έλευση του PS3, το PS2 είχε σημειώσει τεράστια νούμερα πωλήσεων και η Sony ακόμα και τότε το υποστήριξε ενεργά. Το PS4 συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του, έχοντας πουλήσει μέχρι τώρα 60 εκατομμύρια. Η Sony προβλέπει άνοδο των πωλήσεων μέχρι το τέλος της χρόνιας. Αν ισχύσουν οι φήμες, το 2018 ίσως έχουμε από την Sony την ανακοίνωση της επόμενης κονσόλας.

PS3