Project Scorpio, μερικά ερωτήματα που τίθενται γύρω από τη νέα κονσόλα

Η εφετινή E3 2017 είναι μια από τις πιο σημαντικές των τελευταίων ετών για την Microsoft. Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω της και στη νέα κονσόλα της. Εκεί θα ανακοινωθούν αρκετά πράγματα γύρω από το Project Scorpio. Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, παρουσιάζεται ως η πιο ισχυρή κονσόλα που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Project Scorpio


Project Scorpio, μερικά ερωτήματα που τίθενται γύρω από τη νέα κονσόλα

7 Απριλίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Χθες ήταν μια σημαντική μέρα για την Microsoft καθώς αποκάλυψε τα specs του Project Scorpio. Κάθε νέα κονσόλα φέρνει μαζί της ερωτήσεις πάνω σε διάφορα ζητήματα. Μέσα από την Digital Foundry μάθαμε αρκετά πράγματα για τις αλλαγές στην CPU και GPU. Φυσικά, μάθαμε και για άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά της επερχόμενης κονσόλα της Microsoft. Κάποια ερωτήματα όμως έμειναν αναπάντητα. Όπως για παράδειγμα τι θα ισχύσει για τα παιχνίδια. Ή πιο θα είναι το κόστος της νέας κονσόλας, αλλά και κατά πόσο το Scorpio θα επηρεάσει τα Windows. Πάμε να δούμε μερικά από τα ερωτήματα που ζητάνε απάντηση.

Project Scorpio

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα έχουμε να κάνουμε με μία πολύ δυνατή κονσόλα. Το Scorpio έρχεται να μεγαλώσει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στο PS4 Rro. Το Project Scorpio έρχεται με μεγαλύτερη επεξεργαστική δύναμη προσφέροντας 6 TeraFLOPS σε αντιστοιχία με το PS4 Pro που φτάνει τα 4,2 TeraFLOPS. Σε αλλά στοιχεία, έρχεται με 12 GB GDDR5, με την GPU να τρέχει στα 1172MHz.

 • Σε τι τιμή θα κυκλοφορήσει.
  Όπως είδαμε και από την παρουσίαση, θα έχουμε να κάνουμε με μια ισχυρή κονσόλα, όταν αυτή κυκλοφορήσει. Αυτή την στιγμή η τιμή του Xbox One S κοστίζει $249, με την τιμή του PS4 Pro να είναι στα $399. Σύμφωνα με το Digital Foundry, το Project Scorpio θα κοστίζει $499. Όσο ήταν η αρχική τιμή του Xbox One δηλαδή όταν κυκλοφόρησε το 2013. Το μόνο που μένει είναι και η επιβεβαίωση της ίδιας της Microsoft για την τιμή.
 • Το μέγεθος της κονσόλας.
  Άγνωστο παραμένει ποιος θα είναι σχεδιασμός της κονσόλας. Από την εποχή του Xbox 360 και μέχρι σήμερα, το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζονταν στο σύστημα θέρμανσης. Συνήθως αυτό προκαλούσε αρκετά προβλήματα. Όπως είδαμε και χθες στο video, η εταιρία είναι έτοιμη να λύσει το πρόβλημα της ψύξης μέσα από το εξελιγμένο cooling system. Δεν ξέρουμε ακόμα ποια αρχιτεκτονική θα ακολουθήσει η Microsoft για τη νέα κονσόλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εκπλαγούμε ευχάριστα από το αποτέλεσμα που θα παρουσιάσει στην E3 η Microsoft. Θα χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό καλώδιο τροφοδοσίας, σε αντίθεση με αυτά που χρησιμοποιούνται στο PS4 Rro και PC με την παροχή να είναι στα 245W. Σύμφωνα πάντα με το Digital Foundry, στην Microsoft σκέφτονται να δουλέψουν πάνω στο πρότυπο του Xbox One S.

Project Scorpio

 • Πως το Project Scorpio θα επηρεάσει τα Windows στον τομέα τον παιχνιδιών.
  Ένα από τα πράγματα πάνω στα οποία έχει δουλέψει η Microsoft είναι οι κάτοχοι Xbox One να μπορούν να παίζουν μερικούς τίτλους και στα PC. Ενώ στα θετικά συμπεριλαμβάνεται και η συμβατότητα για παιχνίδια από το Xbox 360 στο Xbox One. Ο αριθμός τίτλων που έχουν μεταφερθεί από την μια κονσόλα στην άλλη φτάνει τους 300. Η Microsoft θέλει να πετύχει τον εξής στόχο. Θεωρητικά, παιχνίδια του Xbox One θα τρέχουν καλύτερα στο Xbox One S. Κατά συνέπεια το ίδιο θέλει να κάνει και με το Project Scorpio. Τώρα όσον αφορά για το αν τα παιχνίδια θα παίζουν από το Project Scorpio στα PC, η Microsoft δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αν θα υπάρξει δηλαδή η ίδια διαδικασία.
 • Microsoft και Oculus, τα δεδομένα γύρω από τις δύο εταιρίες.
  Πριν από λίγο καιρό, μάθαμε ότι το Xbox One και το Project Scorpio θα υποστηρίζει την λεγόμενη, “μικτή πραγματικότητα” το 2018. Η Microsoft συνεργάζεται με πολλές εταιρίες για την κατασκευή headsets μικτής πραγματικότητας. Μερικές εξ αυτών είναι οι Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo και 3D Glasses. Η ανάπτυξη ενός νέου συστήματος έχει ξεκινήσει, με ένα επιλεγμένο φάσμα specs να λειτουργεί και στο Xbox One και στο Project Scorpio. Οι δυο εταιρίες ήταν κοντά σε συμφωνία για συνεργασίας το 2015. Κάτι που την τωρινή στιγμή δεν φαίνεται αυτή η συμφωνία να είναι εφικτή. Και αυτό επειδή υπήρξαν κάποια θέματα με το Oculus Rift. Για την ώρα, η Microsoft έχει στρέψει την προσοχή της στην δημιουργία ενός μοντέλου, παρόμοιο με αυτό του PlayStation VR.

Project Scorpio

 •  Xbox One και το μέλλον που φέρνει το Project Scorpio.
  Οι κονσόλες πλέον δεν ανήκουν μόνο στα πλαίσια μιας παιχνιδομηχανής. Όπως ξέρουμε, η έβδομη γενιά κονσολών έφεραν κάτι παραπάνω με την προσθήκη πολλών λειτουργιών. Όπως έχει γίνει γνωστό, το Xbox One διαθέτει HDMI pass-through και Kinect 2.0. Το Xbox One θα παίξει σημαντικό ρόλο για τις streaming εφαρμογές. Ακόμα δεν έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα γύρω από τα παιχνίδια και την εμπειρία που μπορεί να προσφέρει. Αυτό που βγαίνει σαν συμπεράσματά είναι ότι η Microsoft έχει σκοπό να επικεντρωθεί στο υλικό των παιχνιδιών. Επίσης στόχος της είναι να προσφέρει ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στα παιχνίδια μέσα από το Project Scorpio.
 • Δυνατότητες στα παιχνίδια με έμφαση στην 4K ανάλυση.
  Στην χθεσινή παρουσίαση έγινε λεπτομερής αναφορά στις δυνατότητες του Project Scorpio. Μια από τις υποσχέσεις της Microsoft, όταν κυκλοφόρησε το Xbox One, ήταν ότι θα προσέφερε ανάλυση στα 1080p. Πέρα ελαχίστων εξαιρέσεων – όπως το Forza Motorsport 5 που κατάφερε να αγγίξει την ανάλυση αυτή – αρκετά παιχνίδια προσπαθούν να φτάσουν τα 1080p στα 60fps.Αυτό που τονίζεται είναι ότι το Project Scorpio θα προσφέρει πραγματική 4K gaming εμπειρία. Μια επίδειξη της δύναμης του είδαμε μέσα από ForzaTech, με την ανάκληση να είναι σε 4K, κλειδωμένο στα 60fps, με μόνο το 60-70% της να αξιοποιείται από την GPU. Η ιστορία έχει δείξει ότι η Microsoft ναι μεν υπόσχεται, αλλά συνήθως δεν πετυχαίνει τον στόχος της. Πλέον μένει να δούμε αν το Project Scorpio θα μπορέσει να προσφέρει πραγματική 4Κ ανάλυση στα 60fps.

Σίγουρα τα περισσότερα ερωτήματα θα απαντηθούν στην εφετινή Ε3. Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλο όταν είχε ανακοινωθεί το Project Scorpio. Μετά την χθεσινή παρουσίαση, είχαμε ποικίλες αντιδράσεις. Εκτός από τις παραπάνω απορίες που έχουν δημιουργηθεί, όπως είναι φυσικό, ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι και οι μελλοντικοί τίτλοι της νέας κονσόλας. Σίγουρα στην Ε3 τα βλέμματα θα είναι στραμμένα προς την κατεύθυνση της Microsoft. Ο Ιούνιος και η Ε3 δεν αργούν να φτάσουν…

Project Scorpio

Πηγή


Project Scorpio, ότι πρέπει να ξέρετε γύρω από την νέα κονσόλα – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

6 Απριλίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η μεγάλη στιγμή της Microsoft και η πρεμιέρα του Project Scorpio ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα στις 16:00. Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο έχουν γραφτεί πολλά για το τι πρέπει να περιμένουμε σε ότι έχει να κάνει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ο Phil Spencer για αρκετό καιρό με δηλώσεις του προετοίμαζε το έδαφος για την νέα κονσόλα της Microsoft. Πάμε να δούμε τι πρέπει να περιμένουμε από το Project Scorpio.

Project Scorpio

 

Στο παρακάτω λεπτομερέστατο video, ο Richard Leadbetter παρουσιάζει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Project Scorpio. Πρώτα μας αναλύει για τον οκταπύρηνο επεξεργαστή που θα διαθέτει η νέα κονσόλα. Όπως δήλωσε η CPU θα είναι μεγαλύτερη, θα έρθει με τους νέους επεξεργαστές της AMD, Ryzen και θα αποτελεί μέρος της εξελιγμένης αρχιτεκτονικής Jaguar. Το Xbox One έτρεχε στα 1.75GHz, ενώ το Project Scorpio στα 2.3GHz, αυξήθηκε δηλαδή κατά 31%.

Project Scorpio

Project Scorpio

Μαθαίνουμε επίσης πως σχεδιάστηκε ένα πιο βελτιωμένο hardware για το DirectX 12, πάνω στο οποίο θα αναπτύσσονται οι τίτλοι. Θα καλύπτει τις ανάγκες μελλοντικών τίτλων που θα έρθουν στο Project Scorpio. Το APB ή αλλιώς audio processing block θα είναι το ίδιο hardware όπως και στο Xbox One. Όσον αφορά τον ήχο, θα υπάρχει υποστήριξη του Dolby Atmos για video games και για ακουστικά.

Πάμε στο κομμάτι της μνήμης. Το Project Scorpio ενισχύεται ακόμα περισσότερο με συνολικά 12GB. Τα 8GB θα αφορούν τα παιχνίδια ενώ τα υπόλοιπα 4GB θα δεσμεύονται από την Microsoft. Πληροφοριακά, το Xbox One δεσμεύει 5GB. Η μνήμη αυξάνεται δηλαδή κατά 60%.

Project Scorpio

Project Scorpio

Εδώ και αρκετό καιρό, ο Spencer με δηλώσεις του είχε πει ότι το Project Scorpio θα προσφέρει πραγματική 4K εμπειρία. Ένα πρώτο δείγμα θα δείτε στο video όπου παρουσιάζεται το Forza Motorsport σε ανάλυση 4Κ στα 60fps. Πράγματι τα γραφικά φαίνονται εντυπωσιακά. Θα δίνει επίσης τη δυνατότητα για ομαλή λειτουργία του 4K ενώ θα υπάρχει HDR.

Για ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε το παρακάτω video ή να πατήσετε πάνω στην Πηγή όπου υπάρχει πιο αναλυτική περιγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών.

Πηγή


Project Scorpio, ανακοινώσεις για τεχνικά χαρακτηριστικά και όχι μόνο την Πέμπτη 

5 Απριλίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την Microsoft και την αποκάλυψη του Project Scorpio. Όπως είχε ανακοινώσει και ο Spencer πριν αρκετές μέρες, ίσως η αποκάλυψη να γίνει πριν την E3. Οι φήμες ήθελαν για αποκάλυψη της κονσόλας αυτή την εβδομάδα. Τελικά επιβεβαιώθηκε πως αυτή την Πέμπτη η Microsoft θα μιλήσει για τη νέα κονσόλα. Η ανακοίνωση έγινε μέσω Twitter, με την Digital Foundry να είναι αυτή που θα δημοσιεύσει τις λεπτομέρειες.

Αρκετά έχουν ακουστεί για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Project Scorpio, παρουσιάζοντας την ως την πιο δυνατή κονσόλα που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Η ανακοίνωση θα επικεντρωθεί γύρω από αυτά, αλλά και τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν. Όσον αφορά τα παιχνίδια, θα δούμε περισσότερες λεπτομέρειες από την Microsoft με σχετική ανακοίνωση.

Project Scorpio

Η Microsoft είχε αποκαλύψει την επόμενη κονσόλα της στην περυσινή E3. Προκάλεσε φυσικά το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου γύρω από την κωδική ονομασία ‘Project Scorpio’. Στις τότε δηλώσεις του, ο Spencer είχε προκαλέσει αίσθηση, παρουσιάζοντας την νέα προσθήκη ως την πιο ισχυρή κονσόλα που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017. Περισσότερα για το Project Scorpio θα μάθουμε την Πέμπτη στις 16:00 μ.μ ώρα Ελλάδος.

Project Scorpio

Πηγή


Project Scorpio, δική του σελίδα προϊόντος στο Microsoft Store

14 Μαρτίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Την εμφάνιση της στη σελίδα της Microsoft έκανε η νέα κονσόλα, Project Scorpio. Ωστόσο δεν δίνονται πληροφορίες σχετικά με τη κυκλοφορία, την τιμή ή τους τίτλους που θα την συνοδεύουν. Από αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, βλέπουμε κυρίως ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά της κονσόλας.

Project Scorpio

Project Scorpio

Το Project Scorpio θα προσφέρει 6 TeraFLOPS επεξεργαστική ισχύ στα παιχνίδια της. Θα είναι η πρώτη και η μοναδική κονσόλα που θα προσφέρει υψηλή ποιότητα στην εικόνα με 4Κ ανάλυση. Στα θετικά είναι ότι θα προσφέρει μαζί με τα παιχνίδια και τα αξεσουάρ του Xbox One. Όσοι ενδιαφέρεστε για τη νέα κονσόλα μπορείτε να να στείλετε email για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, δήλωσε πως στην E3 θα γίνουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις. Αυτό που σίγουρα περιμένουν να μάθουν αρκετοί για το Project Scorpio είναι η τιμή του. Χωρίς να είναι κάτι επιβεβαιωμένο, η τιμή του λέγεται πως θα είναι κοντά στα $300.

Project Scorpio

Όπως δηλώνει ο Spencer, “Δεν έχουμε σκοπό να τρομάξουμε το κόσμο σχετικά με τη τιμή. Θέλουμε μια τιμή που θα είναι δίκαιη για το προϊόν.” Με την έλευση του Project Scorpio ο Spencer τόνισε ότι δεν θα αφήσουν το Xbox. Προβλέπουν καλύτερη πορεία του Xbox One S, λόγω του χαμηλού κόστους χρημάτων.

Project Scorpio

Πηγή