Project Gem: Πρώτες εικόνες από την επόμενη συσκευή της Essential

Πριν μερικές μέρες σας είχαμε μιλήσει για την επόμενη συσκευή της Essential. Οι πληροφορίες ήταν πολύ συγκεχυμένες αλλά η εταιρία είχε επιβεβαιώσει το γεγονός πως όντως εργάζεται επάνω σε κάτι καινούργιο, το Project Gem. Τώρα έφτασε η ώρα να δούμε και τις πρώτες φωτογραφίες από αυτή τη συσκευή. Οι εικόνες βέβαια δεν βοηθούν και πολύ στο να καταλάβουμε τι είδους συσκευή είναι αυτό που ετοιμάζει τελικά η Essential.

Project GEM Essential - 02

Όπως βλέπεται και στις εικόνες, η συσκευή θυμίζει περισσότερο ένα τηλεκοντρόλ παρά ένα smartphone. Αυτό οφείλεται περισσότερο στο πλάτος της και όχι τόσο στο ύψος, αν προσέξετε τις εικόνες. Η συσκευή φαίνεται να έχει ένα τυπικό ύψος smartphone (αν λάβουμε υπ’ όψιν το μέγεθος των χεριών που φαίνονται) αλλά είναι πολύ στενή. Ακόμα και σε μία εποχή που οι οθόνες γίνονται όλα και πιο wide και βλέπουμε όλο και περισσότερες 21:9 υλοποιήσεις, η συσκευή που μας έδειξε η Essential δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στην αγορά των smartphone.

Αυτός είναι και ο λόγος που η συσκευή είναι πολύ πιθανό να μην είναι smartphone τελικά. Προηγούμενες αναφορές ήθελαν την επόμενη δημιουργία της εταιρίας να είναι ένα δευτερεύων smartphone που θα λειτουργεί συνεργατικά με το κύριο smartphone ενός χρήστη. Κάτι σαν και αυτό που προσπάθησε να κάνει και η TCL με την αναβίωση του Palm Phone. Στην περίπτωση του Palm πάντως το εγχείρημα απέτυχε παταγωδώς. Μένει να δούμε αν θα συμβεί το ίδιο με το Project Gem της Essential.

Project GEM Essential - 01

Σύμφωνα με την Essential το Project Gem θα μας κάνει να δούμε τις mobile συσκευές με άλλη προοπτική. Η χρήση του όρου mobile δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στη φήμη ότι η νέα συσκευή της εταιρίας μπορεί να είναι ένα “companion smartphone”.

Οι εικόνες που μοιράστηκαν η Essential και o Andy Rubin δεν αποκαλύπτουν τίποτα άλλο πέρα από το σχεδιασμό του Project Gem. Έτσι, βλέπουμε πως η συσκευή θα διαθέτει κάμερα τόσο στην πίσω όσο και στην μπροστινή πλευρά. Η πίσω πλευρά διαθέτει ακόμα και μία εσοχή που μοιάζει με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων αλλά και flash. Μπροστά βλέπουμε πως η κάμερα θα είναι τύπου punch hole. Βλέπουμε επίσης και το UI της συσκευής για πρώτη φορά. Είναι σχεδόν βέβαιο πως το Project Gem θα τρέχει Android αλλά αυτό μπορεί να είναι με τη μορφή ενός custom skin που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μίας τόσο ιδιαίτερης συσκευής.

Sony