Τόσο θα σε χρεώσει η Cosmote αν δεν επιστρέψεις το router…

Η “Ελληνική” εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cosmote εφαρμόζει εδώ και καιρό μια πολιτική που χρεώνει τους πελάτες που δεν επιστρέφουν τον εξοπλισμό κατά την ακύρωση ή τη λήξη του συμβολαίου για υπηρεσίες διαδικτύου και τηλεφωνίας. Έτσι λοιπόν αν ο πελάτης καταγγείλει το συμβόλαιό του, ή αυτό λήξει μετά από 24 μήνες και δεν επιστρέψει το router, αλλά και τον προσαρμογέα οπτικής ίνας που του παρείχε η Cosmote, θα χρεώνεται με τέλος 89 ευρώ!

cosmote router χρέωση

Ο εξοπλισμός επιστρέφεται, το ποσό δεν αφαιρείται ποτέ;

Η πολιτική αποσκοπεί στη διασφάλιση της επιστροφής του “πολύτιμου” εξοπλισμού και στην προστασία των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Θα έλεγε κανείς πως είναι μια λογική κίνηση από την εταιρεία, αλλά εμείς στο TechValue έχουμε να κάνουμε μία αρκετά σοβαρή καταγγελία. Ενώ επιστρέψαμε τον εξοπλισμό σε κατάστημα Cosmote, όπου μάλιστα έγινε απευθείας έλεγχος σωστής λειτουργίας, η αφαίρεση του χρηματικού ποσού, ακόμα και μετά από 20 μέρες δεν είχε γίνει ποτέ, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία μέσω δικηγορικού γραφείου απαιτούσε να πληρωθεί όλο το πόσο κανονικά. Επειδή στη cosmote είναι μεγάλα μυαλά δηλαδή, θέλανε να πληρώσω τον εξοπλισμό που τους είχα επιστρέψει!

Το μπάχαλο δεν τελειώνει εδώ. Για να διορθωθεί το λάθος της cosmote, υπήρχε μόνο ένας τρόπος, να καλέσουμε το 13888 και να χρεωθούμε κανονικά, διότι το τηλέφωνο χωρίς χρέωση cosmote είναι μόνο για βλάβες. Βέβαια εμείς βρήκαμε τρόπο και δεν χρεωθήκαμε, αλλά η “επίσημη” διαδικασία είναι το 13888

Κρατάμε πάντα τα παραστατικά επιστροφής

Είναι σημαντικό οι πελάτες της Cosmote να γνωρίζουν αυτή την πολιτική και να κατανοούν την ευθύνη τους για την επιστροφή του εξοπλισμού. Η παράλειψη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετη χρέωση 89€. Επίσης πιο σημαντικό είναι όταν γίνεται επιστροφή εξοπλισμού να κρατάτε τα παραστατικά επιστροφής! Στη δική μας περίπτωση ο υπάλληλος της cosmote ζήτησε τους κωδικούς από τα παραστατικά και δεν θέλω να φανταστώ τι θα είχε γίνει εάν τα είχα πετάξει, όπως θα έκανε η πλειονότητα εξάλλου στη θέση μου.

Εν κατακλείδι, η πολιτική της Cosmote σχετικά με την επιστροφή του εξοπλισμού κατά την ακύρωση ή τη λήξη των συμβάσεων ενισχύει τη σημασία της επιστροφής του εξοπλισμού και στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των απωλειών για την εταιρεία ή και σε κέρδος σε περίπτωση που δεν επιστραφεί…

Κρατάμε πάντα τα παραστατικά επιστροφής και ελέγχουμε διπλά αν ο εξοπλισμός έχει αφαιρεθεί από τις χρεώσεις.