PocoPhone F1 Χαρακτηριστικά, η νέα ναυαρχίδα της Xiaomi ακόμα πιο οικονομική!

Γιατί είναι τόσο οικονομικό;

Όπως και η γνωστή Mijia έτσι και η Poco είναι ακόμα μια εταιρεία με την οποία η Xiaomi συνεργάζεται. Είναι όμως ίσως η πρώτη φορά που βλέπουμε την Xiaomi να συνεργάζεται με άλλη εταιρεία για την δημιουργία ενός κινητού. Η Poco έχει κάνει ξεκάθαρους τους στόχους της, δίνει βάση αποκλειστικά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, κόβοντας κόστος παραγωγής από την ποιότητα κατασκευής.

Η πλάτη του Xiaomi PocoPhone F1 αποτελείται κυρίως από πλαστικό για την πιο οικονομική του έκδοση, αλλά σε κάποια σημεία έχει καλύτερα χαρακτηριστικά ακόμα και από το Xiaomi Mi 8 (χαρακτηριστικά). Η πλάτη του θυμίζει παλιό κινητό της LG, αλλά είναι καλό αφού τουλάχιστον δεν πρόκειται για ακόμα ένα κλώνο του iPhone X.

pocophone f1 χαρακτηριστικά

Σχεδιαστικά όπως ήταν αναμενόμενο για την τιμή του είναι μία από τα ίδια, αφού όπως είπαμε το PocoPhone F1 είναι αποκλειστικά χαρακτηριστικά! Μπροστά έχει ένα notch και από κάτω ένα bezel, δηλαδή ότι πιο άσχημο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από τις εταιρείες κινητής.

pocophone f1 χαρακτηριστικά

PocoPhone F1 τιμή

Παρόλα αυτά, έχει τόσο ανταγωνιστική τιμή που μπορώ να κάνω τα στραβά μάτια “απενεργοποιώντας” το notch μέσω του λογισμικού και απλώς να το ξεπεράσω! Η τιμή που ανακοινώθηκε για την Ινδία είναι μόλις 300$ για την βασική έκδοση με 6GB RAM και 64GB ROM κάτι που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να το δούμε σε παρόμοια τιμή για αγορά από Κίνα σύντομα.

pocophone f1 χαρακτηριστικά

PocoPhone F1 τεχνικά χαρακτηριστικά

Η οθόνη του έχει διαγώνιο 6.18″ με ανάλυση FHD+, αλλά αφού έχει notch αυτό σημαίνει πως στη πράξη είναι σαν ένα κινητό με οθόνη 5.5″ 16:9 ή και 6.0″ 18:9 χωρίς notch. Η οθόνη αφής ευτυχώς προστατεύεται από άγνωστης έκδοσης Gorilla Glass που μάλλον μεταφράζεται στην έκδοση 3.

Φοράει τον Qualcomm SnapDragon 845 που είναι ότι πιο δυνατό υπάρχει αυτή τη στιγμή και σε συνδυασμό με την μνήμη UFS 2.1 δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα στο θέμα της απόδοσης ακόμα και από κινητά που ζητάνε χιλιάρικο!

pocophone f1 χαρακτηριστικά

Φοράει Android Oreo 8.1 με MIUI 9.6 στο οποίο έχει βάλει χέρι η Poco για να είναι πιο κοντά σε stock με app drawer. Επίσης στο θέμα των αναβαθμίσεων η Poco έχει ήδη υποσχεθεί πως θα παίρνει πιο γρήγορα τις επόμενες εκδόσεις Android κάτι για το οποίο η Xiaomi δεν φημίζεται.

Κάμερες

Στη πλάτη έχει διπλές κάμερες και το setup είναι ίδιο με αυτό του Xiaomi Mi 8 SE με βασικό αισθητήρα IMX363, οπότε οι φωτογραφικές του δυνατότητες θα είναι μόνο αυτές που πρέπει και τίποτα παραπάνω, τουλάχιστον στα χαρτιά με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Η selfie κάμερα είναι ίδια με αυτή του του Xiaomi Mi 8 με αισθητήρα 20MP.

Πώς ξεχώρισε;

  1. Τεράστια μπαταρία 4000mAh Li-Po με quick charge 3
  2. Βελτιωμένο σύστημα έλεγχου θερμοκρασίας (LiquidCool)
  3. Στερεοφωνικά ηχεία, το δεύτερο είναι στο ακουστικό
  4. Ανταγωνιστική τιμή

Μην ξεχάσετε να ακολουθείτε το TechValue.gr στο FaceBook για μην χάσετε το σχετικό κουπόνι του PocoPhone όταν γίνει διαθέσιμο.

Asus ZenFone 8 Android