PocoPhone F1 Review μόνο με μειονεκτήματα

Αξιολογήσεις του PocoPhone F1 θα βρεις πολλές και όλες σχεδόν με τον ίδιο επίλογο, να το αγοράσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν θα διαφωνήσω μαζί τους, πρόκειται για το πιο δυνατό TechValue κινητό που μπορείς να βρεις στα 250€ για αγορά από Κίνα χωρίς τελωνείο. Έχοντας όμως το F1 ως κύρια συσκευή μου για πάνω από 2 μήνες έχω σχηματίσει μία ολοκληρωμένη εικόνα με τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να το αποφύγεις αν σε επηρεάζουν.

 1. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι η ακρίβεια του GPS, παρόλο που μπορεί και χρησιμοποιεί δορυφόρους GLONASS και Beidou η απόδοση του GPS στους χάρτες της Google είναι μέτρια έως και κακή. Δεν κατάφερα να καταγράψω το πρόβλημα στη κάμερα, αλλά πολλές φορές αργεί να εντοπίσει θέση ακόμα και με τα δεδομένα ανοιχτά. Επίσης πολλές φορές κατά την διάρκεια πλοήγησης το σήμα χανόταν για περίπου 10 με 15 δευτερόλεπτα. Οπότε αν χρησιμοποιείς συχνά το κινητό σου για πλοήγηση όπως και γω καλύτερα να πας σε Xiaomi Mi 8 με κόστος περίπου 315€ για αγορά από Κίνα.
 2. Η κάμερα του PocoPhone F1 είναι εξαιρετική, αλλά αν είσαι λίγο πιο  διαβασμένος χρήστης θα πρέπει να γνωρίζεις πως στα ίδια χρήματα ή και με λιγότερα μπορείς να βρεις αξιόλογα κινητά με οπτική σταθεροποίηση όπως το Nokia X7 στα 250€ ή ακόμα και το Xiaomi Mi Note 3 που τώρα κοστίζει κάτω από 200€ για αγορά από Κίνα. Προφανώς και δεν μπορεί να τα έχει όλα το PocoPhone, αλλά αν θες OIS θα πρέπει να κοιτάξεις αλλού.
 3. Το bleed creen το αναφέρω μόνο για τους ψείρες και προσωπικά θεωρώ πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την οθόνη όπως άλλοι αναφέρουν. Τεχνικά όμως όντως υπάρχει bleed screen στο κάτω μέρος της οθόνης, αλλά πρακτικά δεν ενοχλεί και ούτε είναι ορατό με καθημερινή χρήση.
 4. Τελευταίος λόγος είναι ξεκάθαρα το MIUI. Αν έχεις συνηθίσει το skin της Xiaomi από προηγούμενα κινητά τότε δεν θα σε ενοχλήσει, αλλά χρήστες όπως εγώ που προτιμάμε μία καθαρή εμπειρία Android χωρίς διπλές εφαρμογές και Κινεζοεφαρμογές το MIUI και η όλη νοοτροπία του δεν θα σου αρέσει καθόλου.

PocoPhone F1 Greek Review

Αυτοί για μένα είναι 4 λόγοι για να μην πάρεις το PocoPhone F1. Συνολικά αποτελεί μία πολύ έξυπνη επιλογή κινητού που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο, αλλά εάν σε επηρεάζει κάτι από τα παραπάνω καλύτερα να το σκεφτείς ξανά.

Asus ZenFone 8 Android

Leave a Reply

Mην καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα στα πεδία.

3 Comments

 1. Οι εφαρμογές bloatware που έχει και ειδικά ο Google Chrome, που τον απενεργοποιείς και ενεργοποιείτε μόνο του, αλλάζει ρυθμίσεις του κινητού που έχω ήδη προεπιλέξει, έφτασε χτες να το σιχαθώ τελείως και να το ξεκλειδώσω.
  Πέρασα την TWRP, και στην προσπάθεια να μπω μου μέσα, μου έσβησε όλο το σύστημα.
  Έχω βαρεθεί να ασχολούμαι με τέτοια, έψαξα μήπως υπάρχει εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα και τηλέφωνο, μου έβγαλε ένα που ακόμα δεν είναι διαθέσιμο αλλά και όταν βγει, θα κοστίζει κοντά στα €500!!!
  Με βλέπω, να γυρίζω στα παλιά κινητά που μόνο παίρνεις τηλέφωνο και τέλος.
  Δεν μου αρέσει να μου επιβάλλονται κατά αυτόν τον τρόπο και ειδικά να αγοράζω την επιβολή μου (!!;;).
  Ακόμα και το Android one έχει τις εφαρμογές που δεν βγαίνουν και θέλω να πω, ότι η Google έγινε τελικά το ίδιο και το αυτό με την Apple.
  Γενικά, το Pocophone είναι μια αποτυχία.

 2. Συμφωνώ με τον Μανώλη, το έχω και εγώ αρκετό καιρό και το πιο σημαντικό είναι η ρομ του.
  Σπαστική μέχρι αηδίας!
  Ευτυχώς δεν έχω πάρει χαμπάρι κάτι τέτοιο με το GPS γιατί το χρησιμοποιώ κατά κόρον.
  Και φυσικά τα bloatware, πφφφ τί σίχαμα!!
  Και δεν απενεργοποιηούνται κιόλας, βγαίνουν μπροστά και ας έχω άλλες εφαρμογές ως προεπιλεγμένες!
  Επίσης το noch είναι μία αηδία, κόβει όλες τις ειδοποιήσεις!
  Κατά τα άλλα εντάξει.

 3. Tragic review!
  Το έχω 2 μήνες και πρέπει να είσαι χαζός για να μην το πάρεις!είναι πολύ πιο γρήγορο από iphone x και η κάμερα τού με gcam απλά τα σπάει!
  Όποιος θέλει να το πάρει απλά να μην το σκέφτεται καθόλου.