Αξίζει να αναβαθμίσεις σε Poco X3 NFC από PocoPhone F1;

Το Pocophone F1 είναι μία από τις πιο επιτυχημένες Android συσκευές των τελευταίων ετών. Όταν κυκλοφόρησε πρόσφερε high end χαρακτηριστικά, όπως τον κορυφαίο -τότε- Snapdragon 845 και μνήμη 6/8GB, σε μία κατηγορία τιμής που μέχρι τότε υπήρχαν μέτριες συσκευές. Η συσκευή αγαπήθηκε και γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Φέτος, έχουμε ακόμη 2 ενδιαφέρουσες προτάσεις από την εταιρία, τα Poco F2 Pro και το Poco X3. Το πρώτο είναι ένας άξιος αντικαταστάτης του F1, που φέρει high end χαρακτηριστικά, όπως ο Snapdragon 865 και ο αποθηκευτικός χώρος UFS 3.1. Δυστυχώς, αρχικά η Poco επέλεξε “ύπουλη” στρατηγική, με την τιμή της συσκευής να μην είναι “TechValue” με αποτέλεσμα η συσκευή να χάσει τον ανταγωνιστικό της χαρακτήρα. Ευτυχώς, η Poco έχει αναγνωρίσει το λάθος της και πλέον μπορεί κανείς να βρει το F2 Pro κοντά στα €350, μία δυνατή τιμή γι’ αυτά που προσφέρει.

SD845 VS SD732G

Το μεγαλύτερο κοινό του F1 είναι Gamers και όπως ξεκάθαρα φαίνεται και από το παραπάνω Print Screen ο SD845 παραμένει πιο δυνατός. Το μόνο σημείο που κατάφερε ο SD732G να ξεχωρίσει είναι η αυτονομία.

Από την άλλη έχουμε και τα 120Hz της οθόνης του Poco X3 που όμως στο Gaming μόνο σε λίγα παιχνίδια το GPU θα μπορεί να σηκώσει πάνω από 60FPS και αυτά με τα γραφικά όχι στο μέγιστο.

Το F1 κυκλοφόρησε με Android 8.0 και μάλλον η αναβάθμιση σε Android 10 είναι η τελευταία. Από την άλλη το Poco X3 κυκλοφόρησε με Android 10 και πιστεύω πως θα φτάσει έως και το 12, οπότε σε βάθος χρόνου εδώ το X3 είναι καλύτερη επιλογή.

Ακόμα, το X3 υποστηρίζει και NFC για όσους προτιμούν τις ασύρματες πληρωμές που πλέον είναι διαθέσιμες από κάποιες “Ελληνικές” τράπεζες.

Οπότε τα πράγματα δεν είναι τόσο άπλα και για άλλη μία φορά θα πρέπει ο καθένας να ζυγίσει τις ανάγκες του για να καταλήξει αν θα άξιζε μία τέτοια αναβάθμιση.


Τα πράγματα είναι πιο απλά για το Poco X3, αφού αυτό είναι μία εξαρχής value for money αγορά. Η συσκευή τιμολογιακά τοποθετείται κοντά στα 180€ και προσφέρει χαρακτηριστικά καλύτερα του ανταγωνισμού σε όλες τις κατηγορίες. Ο Snapdragon 732G είναι ένας άριστος επεξεργαστής, με επιδόσεις ελάχιστα πιο αδύναμες από τον 765G που βλέπουμε σε πιο ακριβές συσκευές, όπως το OnePlus Nord (450€) ή ακόμη και το Pixel 5 (630€). Παράλληλα διαθέτει τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος του, με την κύρια να έχει μέγεθος 64MP, που μπορεί να τραβάει 4K βίντεο.

Ταυτόχρονα, η selfie κάμερα έχει μέγεθος 20MP, δημιουργώντας έτσι ένα πλήρες πακέτο. Το κερασάκι στην τούρτα είναι τα 120Hz της οθόνης, ένας αριθμός που δεν συναντάμε εύκολα ούτε σε ακριβότερες συσκευές, όπως το Pocophone F2, ενώ υπάρχουν και άλλες ωραίες πινελιές όπως τα stereo ηχεία.

Επανερχόμενοι στο αρχικό ερώτημα, με μία γρήγορη ματιά στα χαρτιά το Poco X3 μπορεί να μην φαίνεται ως ένας ανταγωνιστής του Pocophone F1, αφού δεν διαθέτει το high end chipset της Qualcomm. Ωστόσο, η πρόοδος που έχει υπάρξει στην τεχνολογία των mid-range συσκευών το καθιστά έναν άξιο αντικαταστάτη του Pocophone F1, που θα καλύψει στο θέμα των επιδόσεων το μεγαλύτερο ποσοστό του αγοραστικού κοινού. Η μόνη περίπτωση που κάποιος δεν αξίζει να ασχοληθεί με το X3, είναι αν χρησιμοποιεί το F1 για βαριά παιχνίδια, αφού εκεί η συσκευή υστερεί λόγω SoC και καλύτερο είναι να προτιμηθεί το F2.

Asus ZenFone 8 Android