Εγκατάσταση Play Store και οι καλύτερες εναλλακτικές

Το Play Store της Google διαθέτει προς εγκατάσταση στο ηλεκτρονικό της κατάστημα πάνω από δυόμιση εκατομμύρια εφαρμογές. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του 2017 βρίσκεται πρώτο ανάμεσα στα κορυφαία App Stores. Το πλήθος των διαθέσιμων εφαρμογών αγγίζει το νούμερο των 2.800.000 εφαρμογών που συνεχώς αυξάνεται!

Οι διαθέσιμες εφαρμογές στο Play Store είναι κατηγοριοποιημένες, ενώ υπάρχει μια τεράστια γκάμα επιλόγων από μουσική, ταινίες, παιχνίδια, εφαρμογές και βιβλία. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το Android κινητό ή tablet δεν έχει εγκατεστημένο το Play Store; Παρακάτω βρίσκεται ο οδηγός εγκατάστασης του Play Store, αλλά και τις εναλλακτικές του!

Play Store εγκατασταση

Play store εγκατάσταση, πως γίνεται;

1) Η εύκολη λύση για να εγκαταστήσουμε το Play Store της Google είναι χειροκίνητα. Κατεβάζουμε λοιπόν το apk της τελευταίας διαθέσιμης έκδοσης του Play Store από το ApkMirror και το αποθηκεύουμε στο κινητό μας.

Στην συνέχεια, ενεργοποιούμε την επιλογή «Άγνωστες Πηγές» που βρίσκεται στις ρυθμίσεις ασφαλείας της συσκευής ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση. Στο prompt παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάμε απλά «Αποδοχή» και προχωράμε στην εγκατάσταση του Play Store.

play store εγκατασταση

Η εφαρμογή του Play Store θα αναλάβει αυτόματα να εγκαταστήσει την υπηρεσία Framework της Google, που είναι απαραίτητη για την επικοινωνία μεταξύ Play Store και εφαρμογών που βρίσκονται στην συσκευή μας. Τέλος, κάνουμε επανεκκίνηση την συσκευή μας και είμαστε έτοιμοι.

Προσοχή όμως γιατί για να δουλέψει απροβλημάτιστα το Play Store χρειάζεται περισσότερες από μία εφαρμογές και το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί να προχωρήσετε στην δεύτερη μέθοδο.


2) Η δεύτερη πιο εύκολη και σίγουρη λύση είναι μέσω της εφαρμογής Google Installer. Η εφαρμογή θα εγκαταστήσει όλες τις απαραίτητες εφαρμογές και υπηρεσίες της Google που χρειάζονται για την λειτουργία του Play Store. Λειτουργεί στις περισσότερες συσκευές, κυρίως της Xiaomi με MIUI, και ο τρόπος εγκατάστασης είναι ακριβώς ο ίδιος με την προηγούμενη μέθοδο. Το apk βρίσκεται διαθέσιμο για download και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Εγκατάσταση του PlayStore

  • Βήμα 1. Αφού εγκαταστήσουμε το apk, ανοίγουμε την εφαρμογή Google Installer & επιλέγουμε «Εγκατάσταση»(install)

 

  • Βήμα 2. Όλες οι Google based εφαρμογές θα εγκατασταθούν μια προς μια, οπότε κάντε λίγη υπομονή μέχρι να τελειώσει η διαδικασία εγκατάστασης.

εγκατάσταση play store

  • Βήμα 3. Απολαύστε το Play Store στην συσκευή σας.

play store εγκατασταση

*Στην περίπτωση που η εφαρμογή του Play Store δεν εμφανιστεί στο μενού της συσκευής μας, θα πρέπει να καταφύγουμε στην πρώτη λύση, στην εγκατάσταση δηλαδή του Play Store κατεβάζοντας απλώς το apk αρχείο. Με γνώμονα ότι η υπηρεσία Google Framework έχει εγκατασταθεί σωστά, δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην εγκατάστασή του. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο η εφαρμογή του Play Store να χρειάζεται ενημέρωση.

3) Λύση τρίτη, καταφεύγουμε στην “μαγική” εφαρμογή που ονομάζεται Apk Downloader For Android. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επισκεφθούμε το Google Play Store μέσω του browser της συσκευής και να βρούμε την δωρεάν εφαρμογή που θέλουμε. Μόλις βρούμε την εφαρμογή που θέλουμε να κατεβάσουμε, δεν πατάμε “Εγκατάσταση”, αλλά “Κοινοποίηση” από την επιλογή των ρυθμίσεων του browser μας και το κοινοποιούμε στο “Apk Downloader”.

*Η εφαρμογή Apk Downloader αναγνωρίζει αυτόματα το ID της εφαρμογής που κοινοποιήσατε και, πατώντας το “Get”, θα την κατεβάσει μέσω του browser.

Βέβαια, δεν μπορούν να είναι όλα “ρόδινα”. Ενδέχεται να συναντήσετε κάποιες ασυμβατότητες με τις εφαρμογές που θέλετε να κατεβάσετε ή να μην σας αφήνει να κατεβάσετε το Play Store.


Εναλλακτικά Android Markets

Φυσικά δεν υπάρχει μόνο το Play Store της Google για κατεβάσουμε εφαρμογές, υπάρχουν και τα εναλλακτικά Android Markets. Με τον όρο “εναλλακτικά” Markets εννοούμε ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών που βρίσκονται εκτός από το επίσημο δίκτυο του Play Store της Google, από τα οποία μπορούμε να κατεβάζουμε διάφορα apps.

Αυτό που μας απασχολεί βέβαια είναι το θέμα του malware. Κατά πόσο μπορούμε να είμαστε ασφαλείς και κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευόμαστε ή αν έστω αξίζει να επισκεφτούμε εναλλακτικά Market Places. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι, ειδικά μετά το κενό ασφάλειας Freak Bug. Ωστόσο, έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με τα πιο “ασφαλή” Market Places που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Amazon appstore 

Play Store Amazon appstore

Πρόκειται για την καλύτερη εναλλακτική λύση μετά το Play Store της Google. Αποτελείται από έναν μικρότερο αριθμό εφαρμογών και παιχνιδιών και ακολουθεί πιστά τα πρότυπα ποιοτικού ελέγχου της Amazon. Ένα μεγάλο συν είναι ότι, καθημερινά, μία διαφορετική επί πληρωμή εφαρμογή διατίθεται δωρεάν (free app of the day). Σημαντική είναι και η λειτουργία Test Drive για να δοκιμάσετε τις εφαρμογές πριν να τις αγοράσετε, μέσω του browser σας.

SlideMe

Play Store SlideME

Από τις καλύτερες επιλογές alternative Android app, με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Προσφέρει δωρεάν και premium εφαρμογές σε διάφορες κατηγορίες, ενώ παράλληλα κάθε εφαρμογή  που είναι στο Store περνάει από έλεγχο της ποιότητας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της υποστήριξης για διάφορες επιλογές πληρωμής, συμπεριλαμβανομένης και της PayPal, και της διαθεσιμότητας κάθε εφαρμογής σε παγκόσμιο επίπεδο. Με λίγα λόγια μπορεί μια εφαρμογή που δεν είναι διαθέσιμη στο Google Play της Ελλάδας, κατά πάσα πιθανότητα να την βρείτε εδώ.

 F-Droid 

Play Store F droidΠροσωπικά, χρησιμοποιώ συχνά αυτό το Store. Είναι από τα Stores που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε εφαρμογές ανοιχτού κώδικα. Αποτελείται από έναν μεγάλο αριθμό δωρεάν εφαρμογών σε κατηγορίες που είναι εύκολα αναζητήσιμες και διαθέσιμες τις περισσότερες φόρες χωρίς τις ενοχλητικές διαφημίσεις και το tracking.

Getjar Play Store Getjar πλει στορ

Υπάρχει μια τεράστια αποθήκη δωρεάν εφαρμογών, οι οποίες χωρίζονται σε κατηγορίες και υποκατηγορίες και καθιστά με αυτό τον τρόπο πιο εύκολη την αναζήτηση μίας εφαρμογής. Μέσω του συστήματος GetJar Gold και GetJar Rewards app, μπορείτε να κερδίσετε ανταμοιβές για Premium εφαρμογές και αναβαθμίσεις δωρεάν καθώς και εβδομαδιαίες προσφορές δωρεάν εφαρμογών.

Μobogenie 

Play Store Μobogenie

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση, η οποία αποτελείται από μεγάλη γκάμα εφαρμογών σε κατηγορίες. Ανάλογα με τις εφαρμογές που σας ενδιαφέρουν, σας προτείνει εφαρμογές βασιζόμενο στις δικές σας προτιμήσεις. Το interface της εφαρμογής είναι αρκετά κάλο και εύχρηστο και προσφέρεται πρόσβαση σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς να χρειάζεται Registration. Πέρα από τις εφαρμογές, σας επιτρέπει να κατεβάσετε επίσης wallpapers, μουσική, βιβλία και video από το YouTube.

AppBrain

Εγκατάσταση Play Store και οι καλύτερες εναλλακτικές 1

Άλλη μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση Play Store είναι και το Appbrain. Προσφέρει ένα πολύ καθαρό περιβάλλον πλοήγησης, καθώς είναι χωρισμένο σε δυο μεγάλες κατηγορίες, Εφαρμογές & Παιχνίδια. Μέσω του search bar μπορείτε να αναζητήσετε τις αγαπημένες σας εφαρμογές, αν είναι διαθέσιμες φυσικά στο Store. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι σας επιτρέπει να κατεβάσετε εφαρμογές επί πληρωμή εντελώς δωρεάν, καθώς developer έχουν ανεβάσει τις επί πληρωμή εφαρμογές στο Appbrain. Όπως θα έπρεπε να είναι κάθε Play Store, προσφέρει ένα καθαρό περιβάλλον διεπαφής με αξιολογήσεις και σχόλια από την τεράστια κοινότητα του AppBrain για να γνωρίζεις το τι κατεβάζεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 Σχόλια

  1. Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορούμε να κατεβάσουμε ένα apk είμαι μακριά ασχετος που το βρίσκουμε Κάι την διαδικασία αναλι5ικα αν σας είναι δυνατόν
    Σας ευχαριστώ πολύ