Planet of the Apes: Last Frontier, έρχεται το φθινόπωρο

Θα μπορούσαμε να πούμε πως φέτος η χρονιά ανήκει στους πιθήκους. Τον Ιούλιο προβλήθηκε η τρίτη ταινία της reboot σειράς για το Planet of the Apes. Αν όμως το War for the Planet of the Apes δεν ήταν αρκετό για εσάς τους fans, τότε υπομονή μέχρι το φθινόπωρο. Το Planet of the Apes: Last Frontier έρχεται για PS4, Xbox One και PC.

Planet of the Apes: Last Frontier


Planet of the Apes: Last Frontier

Όσον αφορά το σκέλος των video games, το Planet of the Apes δεν έχει και κάποια ιδιαίτερη πορεία θα λέγαμε. Ο πρώτος τίτλος ήταν να κυκλοφορήσει για το Atari 2600 το 1983 από την Century Fox Videogames. Το τμήμα της Fox όμως κλείνει. Ο τίτλος εν τέλη θα δει το φως κάμποσα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2003. Χάρις στη Retrodesign, ολοκληρώνει το πρωτότυπο και ο τίτλος κυκλοφορεί με το όνομα Revenge of the Apes.

Και ερχόμαστε στο σήμερα και στο Planet of the Apes: Last Frontier. Η πρώτη ίσως προσπάθεια για να γίνει ένα σοβαρό enstablish του franchise και στο χώρο των βίντεο παιχνιδιών. Το αξίζει άλλωστε. Πίσω από το τίτλο βρίσκουμε την The Imaginarium Studios. Πληροφοριακά ανήκει στον Andy Serkis (Ceasar) και Jonathan Cavendish. Το studio ειδικεύεται στην motion capture τεχνολογία για ταινίες, σειρές και video games.

Planet of the Apes: Last Frontier

Το Planet of the Apes: Last Frontier, θα είναι ένα narrative-driven adventure παιχνίδι. Η ιστορία θα τοποθετείτε ανάμεσα στις δυο τελευταίες ταινίες. Δηλαδή ανάμεσα στο Dawn of the Planet of the Apes και War for the Planet of the Apes. Όπως έγραψα και πιο πάνω, ο νέος τίτλος αναμένεται το φθινόπωρο για PS4, Xbox One και PC. Ας δούμε όμως μερικά πράγματα για το τίτλο.

Το σενάριο δεν θα διαφέρει εννοείται από τις ταινίες. Δύο κόσμοι διαφορετικοί μα και συνάμα όμοιοι. Ο κόσμος των ανθρώπων και ο κόσμος των πιθήκων. Στο Planet of the Apes: Last Frontier, θα μπορούμε να παίζουμε και με τις δύο πλευρές κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Οι αποφάσεις που θα πάρετε θα έχουν αντίκτυπο στην ιστορία και θα πρέπει να ισορροπούν ανάμεσα στην ειρήνη και τον πόλεμο.

Planet of the Apes: Last Frontier

Πηγή