Τα Pixel 3 έχουν ξεκινήσει να brickάρουν χωρίς λόγο

Μία περίεργη και δυσάρεστη είδηση προέκυψε τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με μαρτυρίες χρηστών τα Google Pixel 3 και 3 XL τους έχουν αρχίσει να γίνονται bricked. Το πρόβλημα εμφανίστηκε πριν κάποιους μήνες όμως τις τελευταίες μέρες η κατάσταση ξέφυγε με ολοένα και περισσότερους χρήστες να επηρεάζονται.

Google Pixel 3 - 3a

Οι συσκευές, χωρίς καμία προειδοποίηση, γίνονται brick κατά την διάρκεια της νύχτας. Μάλιστα, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής λύση, αφού εισέρχονται σε EDL mode, δηλαδή Qualcomm Emergency Download Mode. Οι χρήστες δεν μπορούν ούτε να εγκαταστήσουν νέα ROM, αφού η πρόσβαση στον bootloader είναι αδύνατη.

Για την ώρα η Google δεν έχει σχολιάσει το παραπάνω, ενώ η κατάσταση είναι δυσάρεστη, αφού η περίοδος εγγύησης για τα Pixel 3 έχει λήξει. Πολλοί αναφέρουν πως πρόκειται για κάποιο software πρόβλημα που ίσως προέκυψε μέσω των security update, ωστόσο ο φόβος για πρόβλημα στο hardware είναι μεγάλος. Εξάλλου οι περισσότεροι θυμούνται τα προβλήματα bootloop που εμφανίζονταν σε συσκευές της LG.

Μένει η Google να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με μία επίσημη τοποθέτηση, καθώς και να προτείνει έναν τρόπο λύσης τους προβλήματος.

I can only show you the door...