Καταργούνται τα τέλη περιαγωγής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το περιμέναμε εδώ και καιρό και ήρθε επιτέλους η ώρα που έγινε πραγματικότητα. Οι χρώσεις για roaming εντός της Ευρωπαικής Ένωσης καταργούνται πλέον από σήμερα 15 Ιουνιου 2017! Αν λοιπόν ταξιδεύετε συχνά εντός της Ένωσης, τα νέα αυτά είναι εξαιρετικά για εσάς. Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει για τα τέλη περιαγωγής σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά και για όλους τους παρόχους. Αφορά και τα τέλη περιαγωγής δεδομένων.


περιαγωγη δεδομενων

Χρησιμοποιείται τα πακέτα σας κανονικά

Να επισημάνουμε καταρχάς ότι η αλλαγή ισχύει για όλους τους συνδρομητές. Δεν έχει σημασία δηλαδή αν είστε πελάτες συμβολαίου, καρτο-συμβολαίου ή καρτοκινητής. Η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής ισχύει για όλους.

Αν λοιπόν έχετε κάποιο πακέτο κλήσεων, μηνυμάτων, MMS ή/και mobile internet (δεδομένων), τότε μπορείτε πολύ απλά να να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το πακέτο σας. Η κατανάλωση θα συνεχίσει να υπολογίζεται ακριβώς όπως και αν ήσασταν στην Ελλάδα, χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση όσο χρησιμοποιείτε το δίκτυο κάποιου παρόχου στη χώρα που επισκέπτεστε.

Επίσης, θα μπορείτε να λαμβάνετε και κλήσεις κανονικά από όποιον και να σας καλεί χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, σαν να ήσασταν στην Ελλάδα. Κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα μιας και, ακόμα και αν απλώς λαμβάνατε κλήση, είχατε χρέωση όσο ήσασταν σε περιαγωγή.

Υπάρχει βέβαια η περίπτωση να μην έχετε κάποιο πακέτο ή να σας τελείωσε η ενσωματωμένη χρήση του προγράμματός σας. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση συνεχίζετε να χρεώνεστε σαν να είστε στην Ελλάδα. Ισχύουν δηλαδή οι χρεώσεις του παρόχου σας για κάθε υπηρεσία που χρησιμοποιείτε όσο ταξιδεύετε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικά για τα δεδομένα (ή, στα Αγγλικά, data), είναι μια σημαντική εξέλιξη.

Φυσικά, όλοι οι τοπικοί πάροχοι, Vodafone, Wind, Cosmote, συμμετέχουν στην κατάργηση των τελών περιαγωγής, καθώς αυτό αποτελεί επίσημη οδηγία της Ε.Ε.

περιαγωγη δεδομενων

Εκτός της Ένωσης φυσικά, οι εταιρίες θα συνεχίσουν να χρεώνουν για τη χρήση των υπηρεσιών τους με υπέρογκα ποσά, τα οποία εξαρτώνται και από την αντίστοιχη χώρα προορισμού. Ανάλογα όμως τον πάροχό σας και το πρόγραμμά σας (συμβόλαιο, καρτοκινητό ή καρτο-συμβόλαιο), μπορεί να υπάρχουν και κάποια πακέτα που μπορείτε να επιλέξετε, τα οποία να συμφέρουν.

Αν λοιπόν σύντομα σκοπεύετε να ταξιδέψετε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο για χρεώσεις roaming. Αν πάλι θα ταξιδέψετε εκτός της Ένωσης, τότε καλύτερα να περάσετε πρώτα από ένα κατάστημα του παρόχου και να ενημερωθείτε για τα τέλη περιαγωγής στην χώρα που ταξιδεύετε και για το αν υπάρχει κάποιο πακέτο που σας συμφέρει.

I can only show you the door...