Διαθέσιμες στην Ελλάδα οι πληρωμές μέσω PayPal με QR codes

Όπως ανακοίνωσε το PayPal, οι πληρωμές μέσω QR κωδικών σε καταστήματα έγιναν διαθέσιμες σε 28 χώρες. Ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα, έτσι πλέον καταστηματάρχες και πελάτες έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την παραπάνω λειτουργία στην ελληνική αγορά.

Τι είναι το PayPal;

PayPal QR Code

Στόχος της νέας λειτουργίας είναι η αποφυγή φυσικής επαφής, ενώ με την χρήση της τεχνολογίας QR δεν χρειάζεται η αγορά ειδικού hardware. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Ο πωλητής μπορεί να εκτυπώσει ένα QR code και να το τοποθετήσει δίπλα στο ταμείο του. Από την άλλη πλευρά, ο πελάτης θα ανοίξει την PayPal εφαρμογή του, θα πατήσει “Αποστολή” και θα σκανάρει το QR με την κάμερα της συσκευής του. Έπειτα θα ερωτηθεί για το ποσό που θέλει να στείλει και η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί. Τα τέλη χρήσης της υπηρεσίας έχουν αφαιρεθεί για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, με στόχο να ενθαρρυνθούν οι έμποροι για να αρχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

Αφορμή για την κυκλοφορία της συγκεκριμένης υπηρεσίας ήταν φυσικά η πανδημία του κορονοϊού. Στόχος του PayPal είναι η διασφάλιση της υγείας των ατόμων μειώνοντας τις επαφές, ακόμη και σε φυσικά καταστήματα. Ωστόσο, αν τα τέλη χρήσης της υπηρεσίας είναι αρκετά υψηλά, η υπηρεσία δεν θα χρησιμοποιηθεί ευρέως, αφού οι έμποροι θα πρέπει να απορροφήσουν το κόστος της.