Η Palm επιστρέφει στο χώρο των κινητών τηλεφώνων μέσω της TCL!

Πολλοί μπορεί να μην θυμάστε την Palm σαν εταιρία, αλλά για πολλά χρόνια ήταν γνωστή στο χώρο των smartphones. Αρχικά με Windows Mobile λειτουργικό και αργότερα με το πολλά υποσχόμενο WebOS. Από τότε όμως έχουν αλλάξει πολλά. Η Palm άλλαξε πολλές φορές χέρια, το λειτουργικό της κατέληξε στις έξυπνες τηλεοράσεις της LG και τα κινητά της δεν υπάρχουν στην αγορά εδώ και χρόνια. Αυτό όμως φαίνεται πως μέσα στη χρονιά θα αλλάξει.

κινητά palm

Verizon και TCL ανασταίνουν το brand της Palm

Την TCL λογικά την γνωρίζετε. Είναι ο κατασκευαστής πίσω από αρκετές μάρκες, με πιο γνωστές τις Alcatel και Blackberry. Η TCL έχει στην κατοχή της το brand της Palm από το 2015 αλλά τώρα φαίνεται πως δημιουργήθηκε το κατάλληλο έδαφος για να το χρησιμοποιήσει. Οι πληροφορίες θέλουν τον κατασκευαστή να συνεργάζεται με τον Αμερικάνικο πάροχο Verizon για να φέρει τα Palm smartphone και πάλι στην αγορά.

Η Verizon ήταν ο συνεργάτης της Palm από τις εποχές του WebOS και πουλούσε τα κινητά της στο δίκτυό της. Η TCL από την άλλη μας έχει συνηθίσει στο να κρατά στο προσκήνιο μάρκες που όδευαν προς εξαφάνιση. Οπότε έχουμε έναν ιδανικό συνδυασμό για να δούμε ακόμα έναν παίχτη στην αγορά.

Η TCL έχει δείξει, ειδικά με την Blackberry, μία πρόθεση να διατηρεί την φιλοσοφία του κάθε brand οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα χειριστεί την επιστροφή της Palm στα smartphones. Το hardware design με το συρόμενο πληκτρολόγιο ήταν πολύ ιδιαίτερο για την εποχή του και θα μπορούσε σίγουρα να ξανά-δημιουργηθεί και σήμερα.

κινητά palm

Με το software όμως τι γίνεται;

Τα Palm ξεχώριζαν κυρίως λόγω του λειτουργικού τους, του WebOS. Το WebOS ήταν πολύ φιλικό προς το χρήστη. Με gesture UI και web apps θα λέγαμε ότι ήταν ίσως μπροστά από την εποχή του. Τώρα όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι ένα Palm του 2018 θα φορά Android. Πως θα μοιάζει αυτό; Αν είναι ένα στοκ λειτουργικό τότε δεν θα διαφέρει σε τίποτα από πολλά smartphone της αγοράς. Αν όμως η TCL επενδύσει στην δημιουργία ενός UI που θα είναι ο συνεχιστής του WebOS τότε περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι ετοιμάζει.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγω για κυκλοφορία του νέου smartphone στο δεύτερο εξάμηνο του 2018. Η συνεργασία με την Verizon σημαίνει λογικά ότι η συσκευή προορίζεται για την αγορά της Αμερικής. Αν όμως κυκλοφορούσε και στην Ευρώπη θα ενδιαφερόσουν για Palm smartphone;

πηγή

Sony