OnePlus: Το OxygenOS είναι και επίσημα skin του Color OS της Oppo

Συνεχίζουν οι εξελίξεις από το μέτωπο της OnePlus και αυτή τη φορά είχαμε την επιβεβαίωση μίας κίνησης που όλοι περιμέναμε. Πριν λίγους μήνες σας είχαμε μεταφέρει πως η OnePlus είναι πλέον ένα sub-brand της Oppo. Σε εκείνη την είδηση είχαμε αναφέρει πως το παραπάνω ίσως οδηγήσει σε πολύ ταχύτερες αναβαθμίσεις.

Αυτή την φορά η OnePlus ήρθε και επίσημα να επιβεβαιώσει το «τέλος» του Oxygen OS ως αυτόνομο Android Skin. Συγκεκριμένα, όσοι έλαβαν review sample για το νέο OnePlus Nord 2 παρατήρησαν στο review sheet πως το OxygenOS 11.1 που φέρει είναι βασισμένο στο ColorOS. Πρακτικά, το πολυαγαπημένο OxygenOS, ο λόγος που πολλοί επιλέγαμε συσκευές της OnePlus, είναι πλέον ένα skin, πάνω σε ένα άλλο Android Skin.

Αυτό σημαίνει πως πρακτικά έχουμε έναν launcher, για να υπάρχει διαφορά στην εμφάνιση μεταξύ των δύο skin, με υπόλοιπο κομμάτι του λειτουργικού να είναι ίδιο ανάμεσα σε Oppo και OnePlus συσκευές. Πριν αρκετοί εκνευριστίτε αξίζει να αναφέρουμε πως το OnePlus Nord 2, διαθέτει bootloader που μπορεί να ξεκλειδώσει εύκολα, σε αντίθεση με τις συσκευές της Oppo. Ελπίζουμε η πολιτική της OnePlus σε ότι αφορά αυτό το κομμάτι να παραμείνει ως έχει.

Ίσως τελικά, η κοινή βάση βοηθήσει με την ταχύτερη διάθεση ενημερώσεων και να είναι θετική. Αυτό σε περίπτωση που δεν δούμε σημαντική αλλαγή στην λειτουργικότητα του OxygenOS και δεν γεμίσει με bloatware…

I can only show you the door...