Το OxygenOS 13 φέρνει το Android 13 και αλλαγές στις συσκευές της OnePlus

Στο πιο πρόσφατο event που διοργάνωσε η OnePlus για το launch του OnePlus 10T, πήραμε μία πρώτη γεύση για το νέο OxygenOS 13. Η νέα έκδοση του λογισμικού της εταιρίας φέρνει στις συσκευές της το Android 13, αλλά και διάφορες νέες λειτουργίες και αισθητικές αλλαγές.

OxygenOS 13

Αρχικά η OnePlus ακολουθεί μία νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που η ίδια ονομάζει “Aquamorphic”. Το UI της συσκευής φαίνεται πιο απαλό, με το μπλε χρώμα να κυριαρχεί. Οι γωνίες έχουν γίνει πιο απαλές από ποτέ, ενώ τα χρώματα του συστήματος σκουραίνουν όσο νυχτώνει. Η OnePlus ήρθε σε συμφωνία με το Spotify και έτσι στην Always On οθόνη των συσκευών της θα εμφανίζονται πληροφορίες για τη μουσική που ακούει ο χρήστης.

Εκτός των παραπάνω το Android 13 θα φέρει υποστήριξη για Spatial Audio και Dolby Atmos, ενώ θα υπάρχει καλύτερη συνεργασία με συσκευές Chrome OS. Σίγουρα χρήσιμο είναι και το Private Safe 2.0 που επιτρέπει στον χρήστη να ασφαλίσει αρχεία κάθε τύπου, ώστε καμία εφαρμογή να μην έχει πρόσβαση σε αυτά.

Τέλος η OnePlus έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των συσκευών που θα λάβουν OxygenOS 13, με την αρχή να γίνεται με το OnePlus 10 Pro μέσα στους επόμενους μήνες.

  • OnePlus 8, OnePlus 8 Pro, OnePlus 8T, OnePlus 9, OnePlus 9 Pro, OnePlus 9R, OnePlus 9RT, OnePlus 10 Pro, OnePlus 10R, OnePlus 10T 
  • Συσκευές Nord: OnePlus Nord 2, OnePlus Nord 2T, OnePlus Nord CE, OnePlus Nord CE 2, OnePlus Nord CE 2 Lite