Ανακοινώθηκε το Oppo A9 2020 με Snapdragon 665 και μεγάλη μπαταρία

Oppo A9

Η Oppo δεν είναι μεγάλο όνομα στην Ευρωπαϊκή αγορά αλλά είναι τεράστιος παίχτης σε Κίνα και Ινδία. Αυτό όμως προβλέπεται να αλλάξει σταδιακά με όλο και περισσότερες συσκευές της να έρχονται στη δύση. Οπότε, η ανακοίνωση του Oppo A9 2020 έχει μεγάλο ενδιαφέρον, μιας και μιλάμε για μία πολύ ανταγωνιστική πρόταση που θα δελεάσει αρκετά όσους ψάχνουν κορυφαία αυτονομία από τη συσκευή τους.

Oppo A9 2020 - featured

Παρότι πρόκειται για budget συσκευή, το Oppo A9 2020 διαθέτει αρκετά μοντέρνο σχεδιασμό. Στην μπροστινή πλευρά βρίσκουμε την οθόνη των 6,5” και ανάλυσης HD+, η οποία έχει ένα πολύ μικρό notch. Μέσα σε αυτό βρίσκουμε την μπροστινή κάμερα ανάλυσης 16MP. Τα bezel είναι αρκετά μικρά, με την κάτω πλευρά μόνο να διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο (σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα πάντα) περιθώριο. Το screen to body ratio φτάνει το 89%, νούμερο πολύ ικανοποιητικό για συσκευή της οικονομικής κατηγορίας.

Oppo A9 2020 - 01

Η πίσω πλευρά φαντάζει ακόμα πιο εντυπωσιακή καθώς στεγάζει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και συνολικά τέσσερις κάμερες! Πρακτικά όμως οι 2 από αυτές έχουν σημασία. Ο κύριος αισθητήρας αποτυπώνει φωτογραφίες στα 48MP, ενώ ο δεύτερος αποδίδει 8MP. Ο αισθητήρας των 8MP χρησιμοποιείται για ευρυγώνιες λήψεις με οπτικό πεδίο 119ο. Οι υπόλοιποι αισθητήρες έχουν και οι δύο ανάλυση 2MP και χρησιμοποιούνται για βελτίωση του night mode και των πορτραίτων.

Πάμε όμως να δούμε και τι λέει από specs το Oppo A9 2020. Η νέα budget πρόταση της Oppo θα εξοπλίζεται με τον Snapdragon 665 και θα υπάρχουν δύο εκδόσεις, μία με 4 και μία με 8GB RAM. Και στις δύο, ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι 128GB, ο οποίος είναι επεκτάσιμος με κάρτες microSD.

Oppo A9 2020 – Μπαταρία

Το σημαντικό όμως χαρακτηριστικό εντοπίζεται στη μπαταρία, η χωρητικότητα της οποίας φτάνει τα 5.000mAh. Μία τέτοια μπαταρία, σε συνδυασμό με αυτό τον επεξεργαστή και ανάλυση οθόνης, περιμένουμε πως θα δίνει στο Oppo A9 2020 εξαιρετική αυτονομία. Επειδή η μπαταρία είναι τόσο μεγάλη, η Oppo εξόπλισε το νέο A9 και με αντίστροφη φόρτιση, κάτι που σημαίνει ότι με το κατάλληλο καλώδιο μπορεί να γίνει και powerbank.

Το Oppo A9 2020 έχει ήδη ανέβει σε επίσημο site της εταιρίας αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του, αν και σίγουρα θα είναι οικονομική συσκευή. Αυτό που μάθαμε είναι τα χρώματά του, με την νέα συσκευή της Oppo να γίνεται διαθέσιμη σε “Space Purple” και “Marine Green”. Το Oppo A9 2020 αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά της Ινδίας, και ίσως αργότερα ακολουθήσουν κι άλλες αγορές.

Sony