Η OnePlus ανακοίνωσε την 55 Q1 Pro, την πρώτη της τηλεόραση

Μετά από αρκετά teaser, η πρώτη τηλεόραση της OnePlus είναι γεγονός. Την ίδια ημέρα που παρουσιάστηκε το OnePlus 7T είχαμε και την ανακοίνωση της OnePlus 55 Q1 Pro. Παρακολούθησε από τον υπολογιστή σου ή το κινητό όλα τα Ελληνικά κανάλια δωρεάν!

Όπως καταλαβαίνεις και από το όνομα, η OnePlus TV έχει πάνελ διαγωνίου 55 ιντσών. Και το Q όμως στον αριθμό του μοντέλου δεν επιλέχθηκε τυχαία. Η OnePlus 55 Q1 Pro διαθέτει quantum dot τεχνολογία για βελτιωμένο οπίσθιο φωτισμό, βαθύτερο μαύρο και μεγαλύτερη αντίθεση. Το πάνελ είναι τεχνολογίας VA με ανάλυση 4K. Υποστηρίζονται μάλιστα όλα τα πρότυπα HDR, ακόμα και Dolby Vision. Από πλευράς εικόνας δεν υπάρχει κάτι το πρωτοποριακό, αλλά, η 55 Q1 Pro είναι σίγουρα μια από τις πιο ποιοτικές υλοποιήσεις τηλεόρασης που θα μπορούσε να κάνει η OnePlus χωρίς να πάει σε OLED πάνελ.

OnePlus τηλεόραση

Το πρωτοποριακό χαρακτηριστικό αυτής της τηλεόρασης κρύβεται στα ηχεία της. Η OnePlus 55 Q1 Pro διαθέτει μια ενσωματωμένη ηχομπάρα με 8 ηχεία η οποία κατεβαίνει αυτόματα μέσω ενός συρόμενου μηχανισμού όταν ενεργοποιείς της τηλεόραση. Όταν η τηλεόραση είναι κλειστή η ηχομπάρα ανεβαίνει και κρύβεται στην πλάτη της τηλεόρασης. Μέσα από τα ηχεία προσφέρεται surround ήχος Dolby Atmos.

Η OnePlus TV είναι φυσικά “έξυπνη” και εξοπλίζεται με AndroidTV. Εκτός του λειτουργικού, η 55 Q1 Pro διαθέτει και ενσωματωμένο Chromecast για εύκολη μετάδοση περιεχομένου από το κινητό στην τηλεόραση. Ο χειρισμός της τηλεόρασης γίνεται μέσα από το μινιμαλιστικό τηλεκοντρόλ το οποίο είναι επαναφορτιζόμενο και κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Επάνω του έχει ένα πλήκτρο πολλών κατευθύνσεων για πλοήγηση στο λογισμικό, ένα κουμπί για άνοιγμα του Amazon Prime Video αλλά και μικρόφωνο για χρήση με το Google Assistant.

Τηλεόραση OnePlus
Το τηλεκοντρόλ της OnePlus TV

Πέρα από την τηλεόραση, η OnePlus έφτιαξε και την εφαρμογή Connect. Μέσα από αυτή μπορείς να ελέγξεις την τηλεόραση αν είσαι συνδεδεμένος στο ίδιο Wi-Fi με αυτή. Η εφαρμογή είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη μόνο για Android συσκευές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε Android smartphone, ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τον Browser για να δεις κανάλια μέσω του Greek Live Channel.

Μέσα στο λειτουργικό της τηλεόρασης θα βρεις και το OxygenPlay, μία νέα υπηρεσία που δημιούργησε η OnePlus, για ανακάλυψη περιεχομένου. Μπορείς να ορίσεις ένα πλήκτρο στο τηλεκοντρόλ για απευθείας πρόσβαση στο OxygenPlay ή και να το ανοίξεις μέσα από την εφαρμογή Connect. Στην Ινδία, η OnePlus ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με τις υπηρεσίες Amazon Prime Video, Eros Now, Hungama, Jio Cinema, και Zee 5 για προτάσεις περιεχομένου μέσα από το OxygenPlay. Περιέργως, η OnePlus 55 Q1 Pro δεν έχει πάρει ακόμα πιστοποίηση από το Netflix άρα η υπηρεσία δεν είναι αρχικά διαθέσιμη σε αυτή. Μέχρι το Νοέμβριο όμως θα υπάρχει υποστήριξη σύμφωνα με την OnePlus.

OnePlus TV 55 Q1 Pro - 02

Η OnePlus TV ανακοινώθηκε πρώτα για την αγορά της Ινδίας. Η 55 Q1 Pro θα κοστίζει περίπου $1.400 ενώ, θα υπάρξει ακόμα ένα μοντέλο, η 55 Q1, η οποία διαθέτει 4 ηχεία αλλά όχι σε μορφή ηχομπάρας και θα κοστίζει περίπου $985.

Sony