Πιο γρήγορες ενημερώσεις λογισμικού και καλύτερες τιμές ίσως με τη νέα κίνηση της OnePlus

Πριν περίπου μία εβδομάδα ο CEO της OnePlus, Pete Lau, αποκάλυψε πως η εταιρία του θα συσχετιστεί ακόμη περισσότερο με την Oppo. Θυμίζουμε πως οι 2 εταιρίες ανήκουν στην BBK, αλλά πλέον η συσχέτιση μεταξύ τους θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Μπορεί ο Pete Lau να μην μοιράστηκε λεπτομέρειες, ωστόσο μέσα από διαρροή ενός εγγράφου μάθαμε περισσότερες πληροφορίες.

OnePlus οικονομικό

Η OnePlus θα είναι από εδώ και πέρα ένα απλό sub-brand μέσα στην Oppo και όχι ξεχωριστή οντότητα. Το παραπάνω θυμίζει τον τρόπο που λειτουργεί η Redmi για την Xiaomi, αφού πλέον η OnePlus δεν θα έχει δική της “ταυτότητα. Η αλήθεια βέβαια είναι πως αυτή είχε ήδη χαθεί εδώ και καιρό.

Πλέον οι συσκευές της OnePlus θα είναι απλά μία επανακυκλοφορία αυτών της Oppo για το δυτικό κόσμο. Κύρια αιτία αυτού είναι πως το τμήμα marketing της OnePlus φαίνεται να δουλεύει καλύτερα με τις δυτικές χώρες. Έτσι οι καταναλωτές θα αγοράζουν “OnePlus”, με μεγαλύτερη ευκολία από ότι θα αγόραζαν Oppo.

Η παραπάνω αλλαγή φυσικά θα οδηγήσει σε ταχύτερη διάθεση των update, ενώ τα R&D τμήματα των εταιριών έχουν συγχωνευτεί εδώ και περίπου ένα χρόνο. Τώρα μένει να δούμε την τύχη του αγαπημένου μας OxygenOS και αν αυτό θα αντικατασταθεί πλήρως από το ColorOS μέσα στα επόμενα χρόνια.

Τέλος, αυτή η κίνηση είναι πολύ πιθανό να μεταφράζεται σε λιγότερα λειτουργικά έξοδα για την OnePlus το οποίο στο μέλλον ίσως να σημαίνει ακόμα ανταγωνιστικές τιμές. Ίσως ένας από τους λόγους που η BBK προχώρησε σε αυτή την κίνηση να ήταν και αυτός, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί με μεγαλύτερη επιτυχία την Xiaomi.