Η νέα πολιτική αναβαθμίσεων της OnePlus είναι σχεδόν… τέλεια!

Πριν λίγες μέρες η OnePlus ανακοίνωσε αλλαγές στην πολιτική των αναβαθμίσεων της. Πριν επικρατήσει άγχος, αναφέρουμε πως τα νέα είναι καλά και ευχάριστα, μερικώς! Σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρίας η ναυαρχίδες της θα έχουν ακόμη πιο μακροχρόνια υποστήριξη!

OnePlus 8T Πλάτη Πράσινο

Πιο συγκεκριμένα, οι ναυαρχίδες της εταιρίας από το OnePlus 8 και έπειτα θα λαμβάνουν τρεις ενημερώσεις σε νέες εκδόσεις Android. Δηλαδή αν μία συσκευή έχει ξεκινήσει με Android 12, θα λάβει ακόμη τρεις εκδόσεις, δηλαδή Android 13,14 και 15! Η νέα αυτή πολιτική αφορά και συσκευές της σειράς T, αλλά και της σειράς R! Παράλληλα θα λαμβάνουν και 4 χρόνια υποστήριξη με ενημερώσεις ασφαλείας.

Αυτό σημαίνει πως το OnePlus 8T που κυκλοφόρησε με Android 11 θα φτάσει μέχρι και το Android 14 το 2024! Να θυμίσω πως για λίγο ακόμα θα βρίσκεται σε δυνατή προσφορά 380€.

Όσον αφορά τις φθηνότερες συσκευές, εδώ τα πράγματα αρχίζουν και στραβώνουν. Συσκευές όπως το OnePlus Nord και το νέο Nord CE θα λάβουν μόλις 2 OS Updates. Έτσι το αρχικό Nord με τον ικανό 765G, θα λάβει από εδώ και πέρα μόνο το Android 12.

Τα νέα είναι ακόμη χειρότερα για συσκευές όπως τα Nord N10, N100 και N200, αφού αυτά θα λάβουν μόλις μία μεγάλη ενημέρωση. Στην περίπτωση των 2 πρώτων, αυτή σε Android 11, αφού οι συσκευές κυκλοφόρησαν με Android 10. Τουλάχιστον, όλες οι συσκευές της OnePlus θα έχουν -το ελάχιστο- 3 χρόνια υποστήριξη με security updates.

Asus ZenFone 8 Android