OnePlus One αναλυτική παρουσίαση και ενημερώσεις
Το OnePlus One αποτέλεσε ίσως την πιο πολυσυζητημένη συσκευή του 2014 και όχι αδίκως. Ο συνδυασμός εξαιρετικών τεχνικών χαρακτηριστικών, παραμετροποιήσιμου λογισμικού και χαμηλής τιμής έκανε το One πρώτο σε προτιμήσεις για πολλούς καταναλωτές. Ακόμα και το 2015 αποτελούσε καλή επιλογή. Φυσικά συνεχίζει να λαμβάνει αναβαθμίσεις τόσο από την OnePlus που έχει πλέον την δική της ROM -OxygenOS- όσο και από την Cyanogen.
OnePlus One αναβαθμίζεται σε Marshmallow 6.0.1 από την Cyanogen
29 Απριλίου 2016 – Μάνος Αριστειδόπουλος
Όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και μερικές μέρες, η Marshmallow για το OnePlus One έχει ξεκινήσει να διατίθεται στους χρήστες, χωρίς όμως να έχουμε ακούσει κάτι από αυτούς για την ενημέρωση. Η εταιρεία σε γενικές γραμμές καθυστερεί τις ενημερώσεις αλλά προσπαθεί για το καλύτερο.
Το παρακάτω screenshot είναι σημερινό από χρήστη στην Ελλάδα που μόλις πήρε την αναβάθμιση σε Android Marshmallow 6.0.1 από την Cyanogen και έχει ήδη ξεκινήσει τις παραμετροποιήσεις! Η αναβάθμιση έχει μέγεθος 509MB και θα αναβαθμίσει το smartphone σε Cyanogen OS 13.0-ZNHOEAS2JK με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό.
OnePlus One: Αναβάθμιση του CyanogenOS στην έκδοση 12.1 (Android 5.1.1)
31 Αυγούστου 2015
Έφτασε επιτέλους η πολυπόθητη αναβάθμιση στην έκδοση 12.1 για την Cyanogen έκδοση του OnePlus One, την οποία η εταιρία μας είχε υποσχεθεί από τον Ιούνιο. Η αναβάθμιση βασίζεται στην έκδοση 5.1.1 του Android και εκτός από bug fixes φέρνει μαζί της και νέα χαρακτηριστικά που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω.
CyanogeOS 12.1 – Νέα χαρακτηριστικά
Το βασικότερο νέο χαρακτηριστικό είναι ο app drawer του launcher της Cyanogen. Αυτός είναι εμπνευσμένος από τον drawer του Android Marshmallow Preview 1 και κα εικονίδια των εφαρμογών ταξινομούνται σε μία συνεχόμενη κάθετη λίστα και είναι χωρισμένα αλφαβητικά. Στο κάτω μέρος υπάρχει και το κάθε γράμμα για να επιλέξετε γρήγορα αυτό που θέλετε και να μεταβείτε στην αντίστοιχη κατηγορία. Παρακάτω βλέπετε και σε ένα σύντομο βίντεο πως ακριβώς δουλεύει ο νέος app drawer.
Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι ο νέος dialer που ενσωματώνει την δυνατότητα TrueCaller η οποία μπορεί να αναγνωρίζει ποιος σας καλεί ακόμα και αν δεν έχετε τον αριθμό του, αν και λογικά αυτό δεν θα δουλεύει στην χώρα μας. Τέλος, μία μικρότερη αλλαγή έχουμε και στον Chrome Browser όπου πλέον διαθέτει σαν αρχική σελίδα και βασική μηχανή αναζήτησης το Bing, έπειτα από σχετική συμφωνία που υπήρξε μεταξύ Microsoft και Cyanogen.
OnePlus One, touchscreen fix patch CM12 και σύντομα CM12.1
19 Ιουνίου 2015
Μόλις σήμερα, η OnePlus ανακοίνωσε ένα νέο update για το One, η αλήθεια είναι ότι από τότε που βγήκε το OnePlus One, μόνιμα ακούμε για software bugs και πως τα fixes αργούν να έρθουν, αλλά παραμένει ένα κορυφαίο smartphone! Τώρα, λίγο πριν ανακοινωθεί το Two, ακόμα bugs προσπαθούν να φτιάξουν.
Η ενημέρωση όπως υποστηρίζει η Oneplus θα επιλύσει το πρόβλημα που έχει η οθόνη αφής μετά την αναβάθμιση σε CyanogenMod 12. Μέχρι στιγμής το update το έχει πάρει μόνο το 5% των κατόχων One, για να σιγουρευτούν πως το touchscreen patch δουλεύει απροβλημάτιστα για όλους.
Ακόμα, μαζί τo touchscreen patch fix η OnePlus ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα η ενημέρωση σε CM12.1 θα είναι έτοιμη και θα φέρνει πολλά bug fixes αλλά και βελτιώσεις όπως λέει η εταιρεία. Αναμένουμε για νεότερα.
[toggle title="OnePlus One OxygenOS, έφτασε η Lollipop από την OnePlus"]
OnePlus One OxygenOS, έφτασε η Lollipop από την OnePlus
4 Απριλίου 2015
Το θέμα της αναβάθμισης του OnePlus One σε Lollipop έχει καταντήσει σχεδόν σε σίριαλ, και με πολλά επεισόδια μάλιστα. Αρχικά η OnePlus είχε υποσχεθεί αναβάθμιση σε Lollipop εντός τριών μηνών από την επίσημη κυκλοφορία της έκδοσης από την Google. Η αναβάθμιση αυτή θα ήταν από την Cyanogen. Στο μεταξύ όμως προέκυψαν προβλήματα μεταξύ της CM και της OnePlus, έτσι η OnePlus ανακοίνωσε πως θα αναπτύξει την δικιά της ROM με όνομα OxygenOS που θα είναι βασισμένο στη Lollipop φυσικά.
OxygenOS 1.0.0 Android 5.0.2
Η νέα ROM βασίζεται στην έκδοση 5.0.2 του Android, με την OnePlus να δηλώνει πως στην ανάπτυξη του OxygenOS εστίασε στην μπαταρία και την απόδοση της συσκευής έναντι ανούσιων χαρακτηριστικών που απλώς θα βάραιναν την συσκευή. Φυσικά δεν μπορούσε να αφήσει εντελώς στοκ την ROM, αφού οι χρήστες είχαν συνηθίσει στην παραμετροποίηση της CM11S ROM. Έτσι η OnePlus προσπάθησε να βρει μία ισορροπία μεταξύ χρήσιμων προσθηκών και ανούσιων χαρακτηριστικών. Έτσι τα gestures κάνουν και στην OxygenOS ROM την εμφάνιση τους. Επίσης έχουμε παραμετροποιήσιμα Quick Toggles, ενώ υπάρχει και ενσωματωμένος File Manager.
OxygenOS Installation
Η εγκατάσταση του OxygenOS δεν θα έρθει στους χρήστες Over The Air (η CM12S θα έρθει OTA), αλλά θα πρέπει να εγκατασταθεί χειροκίνητα. Αυτό θα χρειαστεί custom recovery, με την OnePlus να προτείνει την TWRP. Από εκεί και πέρα θα χρειαστεί να κατεβάσετε το zip αρχείο της ROM και να το περάσετε στην εσωτερική μνήμη του One. Έπειτα θα μπείτε στην recovery και αφού κάνετε τα απαραίτητα wipes θα φλασάρετε το αρχείο.
OxygenOS Bugs
Παρότι πέρασε πολύ καιρό στο στάδιο της προετοιμασίας, το OxygenOS δεν είναι τέλειο και υπάρχουν ακόμα κάποια bugs. Μπορεί αυτά να μην είναι ιδιαίτερα σημαντικά, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα εκτύπωσης η οποία κρασάρει πολλές φορές, αλλά υπάρχουν. Κάποια άλλα bugs, έχουν να κάνουν με την εφαρμογή “Files” για διαχείριση αρχείων που παρουσιάζει αρκετά κρασαρίσματα.
Download
Αν λοιπόν θέλετε να εγκαταστήσετε το νέο OxygenOS και στο δικό σας One τότε δεν έχετε παρά να πάτε εδώ και να κατεβάσετε την νέα ROM και να την φλασάρετε ακολουθώντας της οδηγίες εγκατάστασης της OnePlus.
Πηγή: OnePlus, OnePlus Blog
OnePlus One video, πρώτη ματιά με Android Lollipop
3 Φεβρουαρίου 2015
Οι κάτοχοι του OnePlus One ήδη γνωρίζουν ότι το αναμενόμενο update σε Android Lollipop έχει βγει από το φούρνο ζεστό ζεστό και η εταιρεία περιμένει να κρυώσει, για να το διαθέσει σε όλους του τυχερούς χρήστες σταθερό – απροβλημάτιστο και νόστιμο.
Oxygen Lollipop ή Cyanogen 12;
Μέσα στο Φεβρουάριο η ενημέρωση του OnePlus One θα είναι διαθέσιμη, βέβαια δε γνωρίζουμε ακόμα και ούτε φαίνεται από το βίντεο αν τελικά θα είναι oxygen based η rom ή Cyanogen 12.
[alert-warning]Προσωπικά πιστεύω πως η Cyanogen ήταν αρκετά κακός παίχτης, ειδικά το 2015, αφού ανακοίνωσε πως θέλει να κάνει στην άκρη τη google από το android και στη συνέχεια δέχτηκε 70 εκατομμύρια ευρώ από τη microsoft, WTF! Μήπως η Cyanogen υπάρχει γιατί υπάρχει το android;[/alert-warning]
Κάπως έτσι η OnePlus μας κάνει ένα σύντομο tease με το Android Lollipop στο one, μέσα από ένα video που η ίδια η εταιρεία ανέβασε στο κανάλι της στο youtube.
Φήμες επίσης λένε πως υπάρχει ήδη rom Cyanogen 12 για το OnePlus One, αλλά όπως όλα δείχνουν δε πρόκειται να τη δώσουν στο κοινό, και καλά θα κάνουν!
OnePlus One, η Ελληνική αναλυτική παρουσίαση
3 Μαρτίου 2014 – Ειρήνη Σέργη
Ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα προσμονής και πολύ λίγων teasers, επιτέλους, ήρθε ένα ικανοποιητικό hands on review για το OnePlus One, το Android smartphone της CyanogenMod. Πάμε παρέα να το δούμε πιο αναλυτικά, από την παρουσίαση που ετοίμασε το Greenbot.com, ώστε να έχουμε πιο ολοκληρωμένη απόψη σχετικά με αυτό το απίστευτο Tech Value CyanogenMod Smartphone. Απολαύστε!
Ελαφρύτερο και λεπτότερο από τα άλλα smartphones
Όπως βλέπουμε στις εικόνες, πρόκειται για πολύ εμφανίσιμο κινητό: με ένα λεπτό, πολυκαρβονικό σκελετό, μια ζωντανή οθόνη υψηλής ανάλυσης σχεδόν από άκρη σε άκρη και ένα ρευστό, προσαρμόσιμο περιβάλλον. Είναι μια όμορφη συσκευή, αν και μοιάζει ελαφρώς πεπλατυσμένη σε σχέση με το κατασκευασμένο από την LG, Nexus 5.
Το κινητό είναι πάρα πολύ ελαφρύ, αλλά είναι πλατύ. Όμως, και μόνο με την λεπτότητά του, προβλέπεται να ελκύσει αγοραστές.
Το OnePlus One υιοθετεί τον ίδιο συνδυασμό hardware button με όλα τα υπόλοιπα Android κινητά: ένα power button στα δεξιά κι ένα volume button στα αριστερά. Τα capacitive κουμπιά πλοήγησης είναι πλήρως προσαρμόσιμα από το μενού Ρυθμίσεων. Μπορείτε να ορίσετε ακόμη και συγκεκριμένες συμπεριφορές για τα gestures, όπως ένα διπλό άγγιγμα στην οθόνη ή ένα σύντομο πάτημα του μενού.
Δυνατότητα προσαρμογής σχεδόν στα πάντα
Η φιλοσοφία του Cyanogen είναι ότι θα πρέπει ο χρήστης να είναι σε θέση να προσαρμόσει τα πάντα, κι αυτό αποδεικνύεται, με έμφαση, με το OnePlus One. Τρέχει μία προσαρμοσμένη έκδοση του CyanogenMod 11, ώστε να “τρέχει” άριστα στο hardware του One, και διαθέτει μερικές πολύ εκτετατέμενες δυνατότητες θεματοποίησης.
Από “μαμά”, το μοντέλο One έχει τρία διαθέσιμα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των Holo του Android και OneMod της Cyanogen. Τα custom icon packs μοιάζουν αρκετά με διάφορα που υπάρχουν στο Google Play Store και η ιδέα του να χρειάζεται να γυρίσει ο χρήστης απλά ένα διακόπτη για να τα χρησιμοποιήσει, ακούγεται πολύ πιο δελεαστική από το να προσπαθεί να τα ξεθάψει μόνος του.
Η Cyanogen είπε ότι έχει προγραμματιστεί για βαθύτερη ενσωμάτωση και όχι μόνο για icon packs, έτσι ώστε κάθε θέμα να έρχεται πακέτο με διάφορα κινούμενα σχέδια εκκίνησης, γραμματοσειρές, εικονίδια, wallpapers, lock screens, και ringtones. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, ο χρήστης μπορεί να κάνει mix & match τα διαφορετικά θέματα για να δημιουργήσει το δικό του.
Μία κάμερα για όλους υπόσχεται το Oneplus One
Το OnePlus One έχει μία 13.0MP πίσω βασική κάμερα με επεξεργαστή Sony Exmor. Η εταιρία είχε σκοπό να παραδώσει ένα camera interface, το οποίο θα ήταν εύκολο να χρησιμοποιηθεί με το ένα χέρι, αλλά, με το OnePlus One να είναι τόσο μεγάλο, δε νομίζω να μπορεί να τηρήσει την αρχική υπόσχεση.
Το interface της κάμερας είναι απλό και μινιμαλιστικό, όπως και των υπολοίπων Android, εκτός από το ότι δεν απαιτεί από τον χρήστη να ανεβοκατεβάζει εικονίδια πάνω/κάτω/αριστερά/δεξιά για να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις της κάμερας. Έχει επίσης live αναγνώριση προσώπου, η οποία λειτούργησε εξαιρετικά καλά, ακόμη και στην προεπισκόπηση. Υπάρχει επίσης live filter support, το οποίο δείχνει στον χρήστη πώς θα είναι η τελική, φιλτραρισμένη φωτογραφία, πριν καν την τραβήξει.
H Cyanogen και η OnePlus δεν φαίνεται να νοιάζονται για το να γίνει η συσκευή τους διαθέσιμη στο ευρύ κοινό κι αυτό είναι κρίμα. Οι επιλογές προσαρμογής του smartphone είναι εύκολες στην χρήση και το μοντέλο αυτό θα μπορούσε να απευθύνεται ακόμα και για αρχάριους χρήστες. Θα μπορούσε εύκολα η OnePlus να ανεβάσει πολύ την τιμή του One, λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρει στον χρήστη να εφαρμόσει τόσες πολλές παραμετροποιήσεις στο μενού, την εμφάνιση και, σχεδόν, στα πάντα.