Συσκευές της OnePlus κάνουν από μόνες τους Factory Reset

Ανησυχητικά είναι τα νέα που έρχονται από το forum της OnePlus αφού αρκετοί χρήστες αναφέρουν τυχαία factory resets και πλήρη απώλεια των δεδομένων τους. Πιο συγκεκριμένα, αρκετοί κάτοχοι του νέου OnePlus Nord αναφέρουν πως η συσκευή τους πραγματοποίησε factory reset από μόνη της.

OnePlus Nord failed
image from

Οι περισσότεροι τονίζουν πως ένιωσαν την συσκευή να ζεσταίνεται αισθητά και όταν κοίταξαν την οθόνη της συνειδητοποίησαν πως αυτή πραγματοποιεί επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για το πιο firmware update δημιουργεί το εν λόγω πρόβλημα, ούτε αν αυτό εμφανίζεται σε συσκευές με 8GB ή 12GB μνήμης. Φυσικά το μέγεθος του προβλήματος είναι τεράστιο, αφού δεν μιλάμε για απλές επανεκκινήσεις, αλλά για ολική επαναφορά με χάσιμο των όλων των δεδομένων του χρήστη.

Από την πλευρά της η OnePlus δεν έχει δώσει επίσημα κάποια απάντηση για το τι προκαλεί το παραπάνω πρόβλημα, ούτε συμβουλές για το τι πρέπει να προσέχουν οι χρήστες. Σύμφωνα με την ίδια, οι μηχανικοί της εταιρίας κοιτάζουν ήδη το πρόβλημα και θα προσπαθήσουν να βρουν την πηγή του και να το διορθώσουν. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε θα διατεθεί το update που θα το λύνει.

OnePlus Nord Android