Πλαστικό το OnePlus Nord, με κατώτερη οθόνη και σπάει σαν κινητό αξίας 100€

Όπως φαίνεται το OnePlus Nord δεν παρέχει ούτε τα βασικά παρόλο που ζητάει 399€. Η αλήθεια βέβαια είναι πως η επίσημη τιμή είναι 449€ για Ελλάδα από την ίδια την OnePlus για να στηρίξει Ελληνική αλυσίδα που το πουλάει τόσο όταν στην Ινδία κοστίζει μόλις 290€.

Δυστυχώς για την OnePlus και ευτυχώς για εμάς που μάθαμε την αλήθεια ο JerryRigEverything έπιασε στα χέρια του το… Nord. Μέσα από τις δοκιμασίες που υπέστει καταφέραμε να μάθουμε πολλά για τις λεπτομέρειες που η OnePlus άφησε στη τύχη, παρόλο το υψηλό κόστος.

image from JerryRigEverything YouTube

Πλαστικό το OnePlus Nord;
Αρκετοί YouTubers είπαν στο “επίσημο” review τους (όπως ο αναξιόπιστος MKBHD Μαρκές Μπράουνλι) πως το OnePlus αποτελείται από μέταλλο περιμετρικά, κάτι που τελικά δεν ισχύει. Πιο συγκεκριμένα το πλαστικό περιμετρικά που αγκαλιάζει το Nord είναι η βασική αιτία που στο bend test έσπασε και από τις 2 πλευρές. Μην ξεχνάμε πως Xiaomi και Nokia με το μισό κόστος έχουν περάσει την συγκεκριμένη δοκιμασία με επιτυχία…

Κατώτερη και η οθόνη;
Εκτός από το γεγονός ότι το Nord έσπασε και παρόλο που η κλίση κατά το bend ήταν “μικρή”, καταστράφηκε και η οθόνη. Όπως φαίνεται η OnePlus επέλεξε φθηνή OLED FHD+ για το Nord παρόλο που θέλει να της ακουμπήσουμε 449€. Δεκάδες κινητά που έχουν περάσει από τα χέρια του JerryRigEverything δεν έχουν πάθει το παραμικρό στην οθόνη κατά το bend test. Αυτό συμβαίνει γιατί πλέον το κόστος μίας ελαστικής (flex) οθόνης είναι μικρό και όλα τα αξιόλογα κινητά μεσαίας κατηγορίας φοράνε τέτοιου είδους οθόνες ώστε αν για παράδειγμα κάτσει κάποιος πάνω στο κινητό από λάθος να μην καταστραφεί η οθόνη έτσι εύκολα.

Η Xiaomi παραμένει στην κορυφή του TechValue
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Nord δεν αξίζει πάνω από 299€ που δύσκολα θα πέσει. Μέχρι τότε, κορυφαία λύση στη κατηγορία παραμένει το Xiaomi Mi 10 Lite που πλέον κοστίζει περίπου 280€.

Asus ZenFone 8 Android