OnePlus: Διευκρινίσεις για την παύση υποστήριξης της σειράς 8 και Nord

Η πρόσφατη ανακοίνωση της OnePlus πως τα νέα Nord N10 και N100 θα λάβουν μόνο Android 11 και δύο χρόνια υποστήριξης μοίρασε ανασφάλεια. Η εταιρία αν και δεν έδωσε καμία εξήγηση για την παραπάνω επιλογή, θέλοντας να καθησυχάσει τους κατόχους προέβη σε μία ανανέωση της ιστοσελίδας της.

OnePlus 8T

Εκεί αναγράφεται η ημερομηνία παύσης της υποστήριξης για κάποιες συσκευές. Η σειρά OnePlus 8 θα σταματήσει να λαμβάνει security patches τον Απρίλιο του 2023. Αντίστοιχα οι κάτοχοι του πρώτου OnePlus Nord θα δουν το τελευταίο update τον Ιούλιο του 2023. Σε μεταγενέστερη ενημέρωση της ίδιας σελίδας η εταιρία τονίζει πως το παραπάνω αφορά συσκευές που συμμετέχουν στο Android Enterprise Recommended πρόγραμμα, ωστόσο κάτι παρόμοιο θα αφορά και τους απλούς καταναλωτές.

Όπως έχει δηλώσει η εταιρία, οι ναυαρχίδες της έχουν εγγυημένα δύο χρόνια αναβαθμίσεων σε νέες Android εκδόσεις και ακόμη ένα χρόνο security patches. Το παραπάνω σημαίνει πως μέσα στους επόμενους μήνες θα σταματήσει και η υποστήριξη των OnePlus 5 και 5T, ενώ ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα και για τους κατόχους της σειράς 6. Όσον αφορά το πρώτο OnePlus Nord, αυτό έχει μείνει σε Android 10 παρότι κυκλοφόρησε μόλις τον προηγούμενο Αύγουστο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, θα λάβει Android 11 μέσα στους επόμενους μήνες και ακόμη μία αναβάθμιση σε Android 12.

Τέλος, η παύση υποστήριξης για το πιο πρόσφατο OnePlus 8T αναμένεται τον Νοέμβριο του 2023. Μην ξεχνάμε πως το 8T κυκλοφόρησε με Android 11 που σημαίνει πως θα αναβαθμιστεί σε Android 12 και 13 και είναι μία καλή επιλογή για αγορά από Κίνα σε αρκετά πιο χαμηλή τιμή.

OnePlus Nord Android