Μόνο σε μία χώρα διαθέσιμο το OnePlus Nord με 6GB RAM και τιμή κάτω από 300€!

Το Κινητό OnePlus Nord ανακοινώθηκε ως την υποτιθέμενη επιστροφή της OnePlus στις ρίζες της. Δηλαδή σαν μία άκρως ανταγωνιστική πρόταση για τα λεφτά που ζητάει. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο και αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Για αρχή ας δούμε την τιμολογιακή στρατηγική της OnePlus με λογική και μυαλά a la Apple!

oneplus nord μπροστινή selfie κάμερα

Για την Ευρωπαϊκή αγορά αρχικά ανακοινώθηκε τιμή στα 399€ για την έκδοση με τα 8GB (τι είναι;) RAM και 128GB από το ίδιο το ηλεκτρονικό κατάστημα της OnePlus. Όμως επειδή η OnePlus είδε ότι δημιουργήθηκε μεγάλο hype για το Nord η τιμή άλλαξε στα 449€ χωρίς καμία προειδοποίηση ή ανακοίνωση. Αυτό έγινε για να “στηρίξει” τα τοπικά καταστήματα ανά τις Ευρωπαϊκές χώρες που το πουλάνε με καπέλο 50€, αλλά και προφανώς για να βάλουν μερικά εκατομμύρια bonus ακόμα στους λογαριασμούς τους.

OnePlus Nord 6GB + 64GB

Η OnePlus όμως δεν μπορούσε να ακολουθήσει την ίδια στρατηγική για όλες τις χώρες. Έτσι αποφάσισε για την πιο ανταγωνιστική αγορά της Ινδίας να ανακοινώσει μία ειδική έκδοση με 6GB RAM και 64GB ROM και ειδική τιμή που θα ξεκινάει από μόλις 290€! Η διαθεσιμότητα του όμως θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Νομίζω δεν χρειάζεται να αναφέρω με τι μάτι βλέπει την Ευρώπη η OnePlus. Θα κλείσω σχολιάζοντας πως το Nord δεν έχει καμία σχέση με την επιστροφή της OnePlus στις ρίζες της. Το Nord είναι πιο ακριβό από το πρώτο OnePlus που άξιζε τα λεφτά του, αλλά και πιο φτωχό σε χαρακτηριστικά, αναλογικά. Για άλλη μία φορά περιμένουμε το Banggood να βγάλει το “φίδι από την τρύπα” και να δούμε μία δυνατή τιμή για αγορά από Κίνα.