Τα OnePlus Buds απέτυχαν, έχουμε όμως TOP εναλλακτική!

Η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την OnePlus αφού εκτός από την πολυαναμενόμενο “οικονομικό” OnePlus Nord, παρουσίασε την δική της πρόταση στον χώρο των ασύρματων ακουστικών. Ο λόγος για τα OnePlus Buds, τα οποία είχαν διαρρεύσει εδώ και καιρό, ωστόσο πλέον είναι επίσημα και γνωρίζουμε τα πάντα.

OnePlus Buds

Σηματοδοτούν την πρώτη κυκλοφορία της OnePlus στην true wireless Bluetooth κατηγορία ακουστικών και η πρώτη εντύπωση που αφήνουν είναι πως πρόκειται για μία πιστή αντιγραφή των AirPods. Η OnePlus υιοθέτησε πλήρως την σχεδιαστική γραμμή των ασύρματων ακουστικών της Apple.

OnePlus Buds

OnePlus Buds

Τα Buds κάνουν χρήση της τεχνολογίας Bluetooth 5.0 και έχουν οδηγούς 13.4mm. Η μπαταρία τους μπορεί να διαρκέσει έως 7 ώρες, όταν πρόκειται για αναπαραγωγή μουσικής, ή 4 αν χρησιμοποιούνται σε κλήσεις. Φυσικά, μέσω φορτίσεων από την θήκη τους, ο χρόνος αυτονομίας τους μπορεί να φτάσει και τις 30 ώρες. Η θήκη φορτίζει μέσω θύρας USB Type-C και υποστηρίζει την τεχνολογία Warp Charge της OnePlus για γρηγορότερη φόρτιση.

Εκτός από τα παραπάνω η OnePlus υπόσχεται μείωση του περιβαλλοντολογικού θορύβου όταν χρησιμοποιείται το μικρόφωνο, ενώ όπως είναι λογικό λόγω τιμής, τα Buds δεν έχουν active noise cancellation. Παράλληλα τα Buds διαθέτουν πιστοποίηση IPX4 για αντοχή σε σταγόνες νερού ή ιδρώτα. Τα χαρακτηριστικά τους δεν σταματούν εδώ, αφού υποστηρίζουν την λειτουργία Fast Pair για ταχύτερη σύνδεση σε Android συσκευές, Dolby Atmos, ενώ τα πλήκτρα αφής τους μπορούν να παραμετροποιηθούν.

OnePlus Buds

Τα OnePlus Buds κοστίζουν €89 στην Ευρωπαϊκή αγορά και θα γίνουν διαθέσιμα αρχικά σε άσπρο χρώμα στις 27 Ιουλίου, με το Nord Blue και το μαύρο χρώμα να ακολουθούν αργότερα.

Αξίζουν όμως τα OnePlus Buds;

Θα ήθελα πολύ η απάντηση να ήταν θετική γιατί μου αρέσει η OnePlus, αλλά είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Ο λόγος είναι πολύ απλός, δεν θα αγόραζα ποτέ και ούτε προτείνω στο κοινό μου να αγοράζει ασύρματα ακουστικά χωρίς το πρότυπο Qualcomm aptx ή aptx HD που βελτιώνουν δραματικά την ποιότητα του ήχου. Γι’αυτό ακριβώς ακόμα και τα ακουστικά της Apple έχουν μέτριο ήχο και δεν το υποστηρίζω μόνο εγώ. Στο TechValue δεν αερολογούμε, η απόδειξη είναι τα ακουστικά της Creative, πιο συγκεκριμένα το μοντέλο Outlier Air που χρησιμοποιώ και κοστίζουν στην Ελληνική αγορά περίπου 70€. Παρέχουν aptx και όμως είναι πιο οικονομικά από αυτά της OnePlus και σίγουρα με καλύτερη ποιότητα ήχου.

Asus ZenFone 8 Android