Απενεργοποιείται ο αισθητήρας κάμερας του OnePlus 8 Pro… γιατί βλέπει μέσα από ρούχα

Μία εβδομάδα μετά την “ανακάλυψη” πως ο color filter φακός του OnePlus 8 Pro μπορεί να βλέπει μέσα από αντικείμενα, η εταιρία πήρε την απόφαση να τον ενεργοποιήσει. Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν χρήστες άρχισαν να αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος αισθητήρας μπορούσε να δει μέσα από αντικείμενα και υφάσματα.

post

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η συγκεκριμένη κάμερα δεν διαθέτει φίλτρο IR, έτσι μπορεί να βλέπει μέσα από υλικά που είναι ευαίσθητα στο συγκεκριμένο τύπο φωτός. Φυσικά αυτό ισχύει για πολύ συγκεκριμένα υλικά και υφάσματα, μπορεί να γίνει από συγκεκριμένη απόσταση και σε συγκεκριμένες εξωτερικές συνθήκες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως η OnePlus έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια αφού θα θεώρησε πως ένα μεγάλο φιάσκο “καταπάτησης της ιδιωτικότητας” θα έκανε μεγάλη ζημία στις νέες τις συσκευές.

post

Η εταιρία μέσα από μία εκτενή επίσημη ανακοίνωση στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo, εξήγησε πως προσωρινά ο color filter αισθητήρας του OnePlus 8 Pro θα απενεργοποιηθεί. Αυτό θα γίνει μέσα από ένα update που θα κυκλοφορήσει και θα ακυρώνει τον 5MP αισθητήρα. Όπως είναι λογικό, η εταιρία παράλληλα θα εργάζεται ώστε να διορθώσει την αστοχία και να διαθέσει νέο update που θα ενεργοποιεί ξανά τον αισθητήρα. Τέλος, το παραπάνω δεν επηρεάζει σε κανέναν βαθμό το απλό OnePlus 8, το οποίο δεν έχει παρόμοιο πρόβλημα.

Βρες εδώ τα καλύτερα site αγορών μεσώ internet εδώ.

OnePlus Nord Android