Η σειρά OnePlus 8 μπορεί να υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση!

Τι πρέπει να γνωρίζεις

  • Η OnePlus ξεκίνησε συνεργασία με την WPC, πρόκειται για εταιρία που ασχολείται με την ασύρματη φόρτιση.
  • Δεν έχει επιβεβαιωθεί για το αν η σειρά 8 θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, μπορεί να την δούμε στην επόμενη σειρά.
OnePlus 7T

Αν κρίνω τα κινητά της OnePlus από την τιμή τους τότε σίγουρα από το OnePlus 7 και μετά έπρεπε όλα να υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση. Είναι ένα χαρακτηριστικό που έχουν τα Xiaomi όπως το Mi 9 και μάλιστα με αρκετά πιο χαμηλό κόστος. Γιατί όμως η OnePlus δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση;

Είναι γνωστό βέβαια πως η OnePlus δεν έχει ούτε τις μισές υποδομές της Xiaomi και λειτουργεί κυρίως ως θυγατρική εταιρία. Αυτό δυστυχώς για την OnePlus, αλλά και τον ανταγωνισμό, σημαίνει πως είναι σχετικά περιορισμένη ως προς την καινοτομία, και την ανεξαρτησία της. Παρόλα αυτά πρέπει να της αναγνωρίσουμε ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό με αυτά που έχουν, με μία μικρή εξαίρεση τις τιμές.

Η είδηση έρχεται από την κατασκευάστρια εταιρία WPC ασύρματων φορτιστών. Η OnePlus μόλις πρόσφατα φαίνεται να είναι καταχωρημένη στη λίστα συνεργατών τους. Αυτό σημαίνει πως η σειρά Oneplus 8 η κάποια επόμενη σειρά μπορεί να υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Καιρός ήταν!

Γιατί τα OnePlus έρχονται χωρίς ασύρματη φόρτιση;

Ένας αρκετά πιθανός λόγος εκτός από την έλλειψη υποδομών είναι η ίδια η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης. Πρόκειται για μία νέα σχετικά τεχνολογία που ακόμα δεν έχει εξελιχθεί σε ικανοποιητικό επίπεδο. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα μέχρι στιγμής είναι η ταχύτητα φόρτισης που είναι αργή ή έστω δεν μπορεί να συγκριθεί σε ταχύτητα με την ενσύρματη φόρτιση.

Παρόλα αυτά βέβαια τους τελευταίους μήνες η τεχνολογία και η ταχύτητα φόρτισης έχει βελτιωθεί αρκετά. Οπότε η OnePlus ίσως περίμενε να φτάσει η τεχνολογία της ασύρματης φόρτισης σε ένα καλό “αποδοτικό” σημείο ώστε οι χρήστες να μείνουν ικανοποιημένη από την χρήση της. Όλα δείχνουν πως το 2020 η ταχύτητα ασύρματης φόρτισης θα βελτιωθεί αρκετά και αναμένουμε να δούμε τι έχει να προσφέρει και η OnePlus.

Asus ZenFone 8 Android