Είναι αδιάβροχο με προστασία IP68 το OnePlus 8;

Λίγες ώρες πέρασαν από την επίσημη παρουσίαση των OnePlus 8 και 8 Pro και μέσα στην ανάλυση των χαρακτηριστικών που ακολούθησε, δημιουργήθηκε μία απορία. Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε πως το OnePlus 8 Pro έχει πιστοποίηση IP68, κάνοντάς το ανθεκτικό σε νερό και σκόνη.

To γίνετε όμως με το OnePlus 8; Τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Το OnePlus 8, όπως το δίνει η εταιρία αλλά και τρίτοι μεταπωλητές, δεν έχει πιστοποίηση IP68. Ωστόσο, η έκδοση που διατίθεται στις ΗΠΑ από Verizon και T-Mobile έχει πιστοποίηση IP68!


Πριν επιλέξεις κινητό μη ξεχάσεις να διαβάσεις αναλυτικά την λίστα με τα καλύτερα!


Τι σημαίνει αυτό όμως, όταν πρόκειται πρακτικά για την ίδια συσκευή; Από ότι φαίνεται, οι πάροχοι πλήρωσαν οι ίδοι για να εξεταστεί η συσκευή και να πάρει την επίσημη πιστοποίηση IP68. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η Verizon πουλάει την συσκευή σε υψηλότερη τιμή κατά $100, μαζί βέβαια με την υποστήριξη της τεχνολογίας mmWave . Η ίδια η OnePlus Κινητά, δεν προχώρησε σε μία τέτοια “επένδυση”, θέλοντας να κρατήσει το κόστος χαμηλό. Ουσιαστικά όλα τα OnePlus 8 έχουν πιστοποίηση IP68, απλώς δεν πήραν την πιστοποίηση που θα ανέβαζε το κόστος πωλήσεις και για τις υπόλοιπες συσκευές.

Για την OnePlus αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συσκευή της αν και έχει ανθεκτικότητα σε νερό, δεν έχει επίσημη πιστοποίηση, αφού αυτό έχει γίνει αρκετές φορές και στο παρελθόν, με συσκευές όπως και το OnePlus 7T.

Asus ZenFone 8 Android