2 κινητά ναυαρχίδες από την OnePlus και ένα μεσαίας κατηγορίας με MediaTek πλησιάζουν

Ενώ καλά καλά δεν ανακοινώθηκε το OnePlus 7T φαίνεται πως η επόμενη σειρά είναι σχεδόν έτοιμη. Μάλιστα σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής φέτος θα δούμε 3 OnePlus της σειράς 8. Το μεσαίο της σειράς, δηλαδή το OnePlus 8 ήδη έχει περάσει για πιστοποίηση στην Ινδία ενώ το 8 Pro από το geekbench.

Το μεσαίο της σειράς και ίσως το πιο ενδιαφέρον θα έχει κωδική ονομασία IN2011. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως στην πλάτη το OnePlus 8 και 8 Pro θα έχει σετ που θα αποτελείται από 4 κάμερες. Παρακάτω είναι και οι εικόνες που μάλλον μας δείχνουν πως θα είναι η σειρά 8 της OnePlus.

Ακόμα, γνωρίζουμε πως το 8 Pro θα έχει 12GB RAM και θα εξοπλιστεί με οθόνη υψηλής ανάλυσης QHD και ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Προφανώς θα τρέχει λειτουργικό σύστημα Android 10 και θα φοράει τον νέο SnapDragon 865. Το οικονομικό Oneplus 8 Lite, αλλά και το μεσαία μάλλον θα έχουν οθόνη FHD+ στα 90Hz.

OnePlus 8

OnePlus 8 Lite

Η πιο περίεργη φήμη έρχεται για το OnePlus 8 Lite, αν ονομαστεί έτσι. Δεν θα έρθει με chipset της Qualcomm, αλλά με τον MediaTek Dimensity 800 5G. Αν η φήμη βγει αληθινή τότε σίγουρα θα είναι μία μικρή πρόκληση για την OnePlus αφού θα είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσουν MediaTek.

Ως γνωστόν τα πιο “δυνατά” chipset της MediaTek απαιτούν καλό σύστημα ψύξης όπως είδαμε να συμβαίνει και στο Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Αυτή δεν θα είναι η μόνη πρόκληση, αφού θα πρέπει να τοποθετήσει και πιο μεγάλη μπαταρία αφού τα chipsets της MediaTek δεν φημίζονται για την αυτονομία τους. Τελευταία πρόκληση και ίσως πιο σημαντική είναι οι μελλοντικές αναβαθμίσεις λογισμικού.

Asus ZenFone 8 Android