Τελικά είναι αδιάβροχο με προστασία IP68 το OnePlus 8;

Λίγες ώρες πέρασαν από την επίσημη παρουσίαση των OnePlus 8 και 8 Pro και μέσα στην ανάλυση των χαρακτηριστικών που ακολούθησε, δημιουργήθηκε μία απορία. Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε πως το OnePlus 8 Pro έχει επίσημη πιστοποίηση IP68, κάνοντάς το ανθεκτικό σε νερό και σκόνη.

Ας επιστρέψουμε όμως στο απλό μοντέλο της σειράς, δηλαδή στο OnePlus 8. Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Το OnePlus 8, όπως το πουλάει η εταιρία αλλά και τρίτοι μεταπωλητές, δεν έχει πιστοποίηση IP68. Ωστόσο, η έκδοση που διατίθεται μέσω παρόχων κινητής τηλεφωνίας, στις ΗΠΑ, όπως Verizon και T-Mobile, έχει πιστοποίηση IP68…

Τι σημαίνει αυτό όμως, όταν πρόκειται πρακτικά για την ίδια συσκευή; Από ότι φαίνεται, οι πάροχοι πλήρωσαν οι ίδοι για να εξεταστεί η συσκευή και να πάρει την επίσημη πιστοποίηση IP68. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η Verizon πουλάει την συσκευή σε υψηλότερη κατά $100 τιμή, μαζί βέβαια με την υποστήριξη της τεχνολογίας mmWave . Η ίδια η OnePlus δεν προχώρησε σε μία τέτοια “επένδυση”, θέλοντας να κρατήσει το κόστος χαμηλό. Έτσι, αν και η συσκευή που θα πωλείται μέσω της εταιρίας και στα καταστήματα “έχει” ανθεκτικότητα σε νερό και σκόνη, δεν έχει την αντίστοιχη πιστοποίηση.

Για την OnePlus αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συσκευή της αν και έχει ανθεκτικότητα σε νερό, δεν έχει επίσημη πιστοποίηση, αφού αυτό έχει γίνει αρκετές φορές και στο παρελθόν, με συσκευές όπως το OnePlus 7T.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *