OnePlus 7T: Πόσο ανθεκτικό είναι;

Τον Zach από το κανάλι JerryRigEverything τον ξέρεις σίγουρα. Αν δεν τον ξέρεις τότε να σου πούμε πολύ απλά ότι εξειδικεύεται στο να δοκιμάζει την ανθεκτικότητα και την αντοχή διάφορων smartphone και να δημοσιεύει τα ευρήματα του στο YouTube. Τελευταίο του “θύμα” το OnePlus 7T. Πώς τα πήγε λοιπόν;

Οι δοκιμές ξεκινούν συνήθως με τον έλεγχο ανθεκτικότητας της οθόνης. Το OnePlus 7T έρχεται με προεγκατεστημένο ένα πλαστικό screen protector, στο οποίο βέβαια μπορούν πολύ εύκολα να σχηματιστούν γρατσουνιές. Σημασία όμως έχει τι βρίσκεται κάτω από αυτό. Η OnePlus υποστηρίζει πως η οθόνη του 7T καλύπτεται από γυαλί Gorilla Glass, και αυτό επιβεβαιώνεται από το επίπεδο αντοχής της. Το γυαλί του 7T αρχίζει να εμφανίζει σημάδια από το επίπεδο 6 της κλίμακας σκληρότητας Mohs όπως θα περιμέναμε από γυαλί Gorilla Glass.

Σειρά έχει ο έλεγχος του σώματος και της πίσω πλευράς,ο οποίος δεν αποκάλυψε τίποτα ιδιαίτερο. Το OnePlus 7T διαθέτει μεταλλικό σκελετό και η πίσω πλευρά καλύπτεται από γυαλί, όπως ήδη ξέραμε. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο camera bump. Το εξόγκωμα της κάμερας είναι ευτυχώς κι αυτό φτιαγμένο από γυαλί.

OnePlus 7T χαρακτηριστικά, τιμή και κουπόνια εδώ

Μακράν το πιο ψυχοφθόρο τεστ από όλα όμως είναι αυτό της ευκαμψίας της συσκευής, το γνωστό και ως bend test. Παρότι το OnePlus 7T δεν διαλύθηκε κάτω από την (έντονη) πίεση του “Jerry” δεν κατάφερε ούτε και να μείνει άθικτο. Η συσκευή λύγισε αρκετά και το πίσω γυάλινο καπάκι απέκτησε σημαντικές ρωγμές. Η κάπως μειωμένη ανθεκτικότητα του OnePlus 7T στο bend test ίσως να οφείλεται στο μεγάλο κενό που έχει το πίσω γυαλί στην περιοχή της πίσω κάμερας. Το σημείο αυτό φαίνεται να μειώνει τη στιβαρότητα του πίσω γυαλιού γι’ αυτό και είχαμε τελικά τη θραύση.

OnePlus 7T Durability Test - 01

Ένα ακόμα τεστ που πραγματοποιείται κατά τις δοκιμές στο κανάλι JerryRigEverything είναι αυτό της φλόγας στην οθόνη, αν και μοιάζει το πιο άχρηστο από όλα. Για την ιστορία να πούμε πως η οθόνη του OnePlus 7T άντεξε περίπου 25 δευτερόλεπτα κάτω από τη φλόγα πριν τα πίξελ καούν ελαφρώς.

Κλείνοντας να πούμε πως τα τεστ του Zach δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτικά της πραγματικότητας και της καθημερινότητας ενός χρήστη. Δίνουν όμως χρήσιμες πληροφορίες για το πόσο μπορεί να αντέξει μια συσκευή σε βάθος χρόνου. Παρότι το OnePlus 7T τα κατάφερε λίγο χειρότερα από τα περισσότερα smartphone δεν είναι αυτός παράγοντας να το απορρίψεις.

Sony