OnePlus 6 – Με notch αλλά τουλάχιστον σχεδόν αδιάβροχο

Το OnePlus 6 θέλει να μας αποδείξει ότι είναι το καλύτερο στην κατηγορία του, φέρνοντας αρκετές καινοτομίες, αλλά και τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να μην έχει κάποιον επαναστατικό σχεδιασμό, αλλά πάντα η OnePlus προσπαθεί να φέρει την εμπειρία μιας ναυαρχίδας σε μία συσκευή χαμηλότερου συγκριτικά κόστους. Για ακόμα πιο πολλά αξιόλογα κινητά διάβασε τη λίστα μας με τα καλύτερα.

OnePlus 6 Χαρακτηριστικά

Η οθόνη 6.28” Optic AMOLED, είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ χρησιμοποιήσει η εταιρεία στα χαρακτηριστικά της. Η αναλογία της είναι 19:9, συμπεριλαμβανομένου του notch και έρχεται στις διαστάσεις του OnePlus 5T. Η ανάλυσή της είναι 1080×2280 και μπορεί να υποστηρίξει sRGB και DCI-P3.

OnePlus 6 χαρακτηριστικά

Η κάμερα του OnePlus 6 προσφέρει καταγραφή βίντεο 4K στα 60 fps, κάτι που δεν συναντάμε συχνά σήμερα. Μπορεί να τραβάει βίντεο slow-mo στα 480 fps, ανάλυσης 720p για  3.75” , που αποδίδουν καταγραφή κίνησης διάρκειας ενός λεπτού. Η καταγραφή βίντεο γίνεται με τον αισθητήρα των 16ΜΡ της πίσω κύριας κάμερας, που είναι κατά 19% μεγαλύτερος από αυτόν του 5T όπως δήλωσε στα χαρακτηριστικά του.

OnePlus 6 χαρακτηριστικά

Επίσης στην πίσω κάμερα έχουμε OIS, κάτι που απουσίαζε από το 5Τ. Η δεύτερη κάμερα αποτελείται από αισθητήρα 20ΜΡ όπου σε συνδυασμό με το Smart Capture, η ποιότητα της εικόνας προσαρμόζεται ανάλογα με αυτό που τραβάμε. Επιπλέον θα βρούμε και νέο βελτιωμένο αλγόριθμο HDR.

OnePlus 6 χαρακτηριστικά

Και καθώς συσκευή χωρίς AI πλέον δεν λέει, η μπροστινή κάμερα με τα 16ΜΡ, χρησιμοποιεί ΑΙ για να δημιουργήσει εφέ bokeh στην λειτουργία πορτραίτου. Η μπροστινή κάμερα προσφέρει επίσης και face unlock στα 0.4s. Διαφορετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον fingerprint reader που υπάρχει στην πλάτη του κινητού.

OnePlus 6 Χρώματα

Ο σχεδιασμός του OnePlus 6 κινείται γύρω από το γυαλί και το μέταλλο. Υπάρχουν τρεις μοναδικές επιλογές, το Mirror Black, το Midnight Black και το  Silk White (το οποίο θα είναι και limited edition). Κάθε ένα από αυτά, αναδεικνύει το βάθος που προσφέρουν οι διακοσμητικές επιστρώσεις κάτω από το Gorilla Glass 5.΄Για μία πιο πλούσια εμπειρία

oneplus 6 χρώματα

Υπάρχει πλέον και βασική προστασία από το νερό στα χαρακτηριστικά, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα η τάξη IP, υπολογίζεται από την περιγραφή σε IP54. Το OnePlus 6 φοράει φυσικά τον Snapdragon 845. Βγαίνει είτε με 6 GB ή με 8 GB μνήμης RAM και μέχρι 256 GB 2-lane UFS 2.1 εσωτερικού χώρου, χωρίς δυνατότητα επέκτασης με microSD.

Η μπαταρία είναι από τα λίγα πράγματα που δεν έχει αλλάξει, με 3,300 mAh και fast Dash Charge (5V στα 4A). Και παρά την γυάλινη πλάτη του, δεν διαθέτει ασύρματη φόρτιση. Λόγω των 4×4 MIMO κεραιών του, το OnePlus 6 υποστηρίζει δίκτυο gigabit LTE, σε δύο διαφορετικές εκδοχές – NA/EU (40 bands) και CN/IN (37 bands).

OnePlus 6 τιμή

Το OnePlus 6 θα είναι διαθέσιμο και για την Ελλάδα όπως φάνηκε από τον χάρτη διαθεσιμότητας που δημοσιεύτηκε. Εκτός από την Κίνα, οι πρώτες συσκευές θα είναι διαθέσιμες από 22 Μαΐου και έπειτα. Εξαίρεση αποτελεί η έκδοση του Silk White limited edition, που θα είναι διαθέσιμη από 5 Ιουνίου. Οι τιμές που ανακοίνωσε η εταιρεία φαίνονται ξεκάθαρα από την παρακάτω εικόνα και θα ξεκινούν από τα 519€.

OnePlus 6 τιμή

Το OnePlus 6 είναι από τα πιο δυνατά κινητά με τελευταίας γενιάς χαρακτηριστικά και όπως πάντα με ανταγωνιστική τιμή, αν δεν θες να σε πιάσουν “κορόιδο” οι κολοσσοί, είναι σχεδόν μονόδρομος.

Asus ZenFone 8 Android