OnePlus 5T Χαρακτηριστικά | Bezel-less και με διπλή κάμερα για νυχτερινές λήψεις

Η OnePlus είναι από τις ελάχιστες εταιρείες που ακούει την κοινότητά της, δηλαδή όλους αυτούς που την βοήθησαν να φτάσει σήμερα εκεί που είναι. Το OnePlus 5T, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2017, είναι το πρώτο κινητό της εταιρείας με bezel-less σχεδίαση, αλλά και μεγάλη οθόνη μεγέθους 6 ιντσών. Ας συνεχίσω, όμως, να αναλύω τα τεχνικά χαρακτηριστικά του OnePlus 5T.

Σε αντίθεση με άλλους και παρά τα αρκετά μαζεμένα bezels του OnePlus 5T, η θύρα jack παραμένει υπαρκτή! Η μεγαλύτερη αλλαγή βρίσκεται στην οθόνη και καταλαβαίνω ότι μπορεί να τρομάζει τους πιο πολλούς. Μην ξεχνάς, όμως, πως είναι bezel-less και αναλογίας 18:9. Αυτό σημαίνει πως – παρόλο που η οθόνη μεγάλωσε δραματικά συγκριτικά με το OnePlus 5 – οι διαστάσεις παραμένουν σχεδόν ίδιες με το “απλό” Oneplus 5. Ώρα να βουτήξω λίγο πιο βαθιά στα χαρακτηριστικά του.

OnePlus 5T Χαρακτηριστικά

OnePlus 5T Χαρακτηριστικά

Η 6″ οθόνη είναι τεχνολογίας AMOLED, με ανάλυση 2160 x 1080. Πρόκειται σίγουρα για κορυφαία οθόνη, αλλά όχι και ό,τι καλύτερο υπάρχει. Στην πλάτη υπάρχει fingerprint αισθητήρας και όσο για τη δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου… “ουδέν σχόλιο” θα πω! Σύμφωνα με την OnePlus, ο αισθήτηρας fingerprint είναι ικανός να ξεκλειδώσει το κινητό σε λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο.

OnePlus 5T Χαρακτηριστικά

Κάμερες

Παρόλο που η ονομασία του OnePlus 5T δεν μας προϊδεάζει για πολλές αλλαγές, έχουν γίνει πολλές στην κάμερα και σε κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Καταρχάς (και επιτέλους!), η zoom κάμερα στην πλάτη έχει αφαιρεθεί και πλέον ο δεύτερος φακός βοηθάει τις νυχτερινές λήψεις. Ή έτσι υποστηρίζει η εταιρεία τουλάχιστον. Η βοηθητική κάμερα είναι 20MP και η δεύτερη κύρια κάμερα 16MP με F/1.7.

Η μπροστινή selfie είναι 16MP με F/.20, αλλά ας δούμε πώς βοηθάει η δεύτερη κάμερα στην πλάτη τις νυχτερινές λήψεις. Σύμφωνα λοιπόν με την OnePlus, η δεύτερη κάμερα χρησιμοποιεί την τεχνολογία intelligent pixel tech που ενώνει 4 pixel μέσα σε 1 και με αυτόν τον τρόπο συγκεντρώνει πιο πολύ φως στις φωτογραφίες. Ακούγεται περίπλοκο και σίγουρα θα πρέπει να μας δείξει πιο πολλά η εταιρεία για το OnePlus 5T και τις φωτογραφικές δυνατότητες του, αλλά και πως μια τέτοια κίνηση θα κάνει διαφορά και δεν θα μείνει μόνο ένα “χαρακτηριστικό”.

Φυσικά, φοράει ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην αγορά: SnapDragon 835, 6GB RAM και 64GB εσωτερικό χώρο UFS 2.1. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3.300mAH και, όπως πάντα, υποστηρίζει Dash Charge για πιο γρήγορη φόρτιση. Για τους πιο “ψυχολογικά” απαιτητικούς, το OnePlus 5T θα βγαίνει και με πιο δυνατά χαρακτηριστικά σε έκδοση με 8GB RAM και 128GB εσωτερικό χώρο!

OnePlus 5T Τιμή

Η τιμή που έχει ανακοινωθεί για την Ευρώπη είναι 500€ για το μοντέλο με τα 6GB RAM και 560 ευρώ για το μοντέλο με τα 8GB RAM. Ακόμα, η χώρας μας (Ελλάδα) είναι μέσα στη λίστα και, ως συνήθως, θα μπορείς να το παραγγείλεις από το επίσημο site της εταιρείας ή και ακόμα από το GearBest χωρίς τελωνείο. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις 21 Νοεμβρίου, ώρα 9AM ET.

Η τιμή του είναι όντως ανταγωνιστική για αυτά που προσφέρει, αλλά δυστυχώς δεν είναι αδιάβροχο. Λογική παραχώρηση βέβαια, αλλά ένα τυπικό splash proof όπως το Xiaomi Mi 6 θα το ήθελα.

Asus ZenFone 8 Android