OnePlus 5 Editorial, γιατί δεν είναι FlagShip Killer φέτος;

Γνωρίσαμε την OnePlus ως την εταιρία των flagship killer συσκευών. Συσκευών με δυνατά χαρακτηριστικά, αλλά τιμή που “σκοτώνει”. Με την ανακοίνωση του OnePlus 5 και την κυκλοφορία του 5T να είναι προ των πυλών, θεωρώ πλέον πως το σλόγκαν δεν αντιπροσωπεύει τις συσκευές. Το OnePlus 5 δεν είναι πλέον μία value for money πρόταση, κατά τη γνώμη μου.  Παρακάτω θα σας εξηγήσω το σκεπτικό μου.

oneplus 5 κριτικές

Γιατί το OnePlus 5 δεν είναι flagship killer

Το OnePlus 5 έχει τιμολογηθεί στα €499 που πιστεύω ότι είναι ακριβώς όπως του αξίζει, βάσει του ανταγωνισμού και των χαρακτηριστικών που διαθέτει. Και αυτό γιατί – πολύ απλά – δεν είναι κορυφαίο σε όλα, αλλά σε τεχνικά χαρακτηριστικά μόνο. Έχει δηλαδή ό,τι και οι άλλες ναυαρχίδες, δηλαδή Snapdragon 835 SoC, αρκετή RAM και UFS 2.1 και NFC.

Υπολείπεται όμως σε κάμερα σε σχέση με άλλες ναυαρχίδες, δεν έχει κορυφαία οθόνη, δεν είναι αδιάβροχο και έχει μεγάλα bezels. Επιπλέον, η θύρα USB έχει μείνει ακόμα κολλημένη σε ταχύτητες USB 2.0. Τέλος, η επίσημη υποστήριξη στις συσκευές OnePlus δεν είναι ιδανική εδώ και καιρό.

Αν μία εφαρμογή διακόπτεται επανειλημμένα διάβασε εδώ

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, θεωρώ πως το OnePlus 5 έχει απλά τιμολογηθεί όσο ακριβώς επιτάσσει η αγορά αυτήν τη στιγμή για τα χαρακτηριστικά που διαθέτει. Δεν είναι πια το απόλυτο flagship killer. Είναι απλά ένα flagship με κάποιες παραχωρήσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αυτή η διαφορά αντικατοπτρίζεται στην τιμή.

OnePlus 5 κριτικές

“Ναι, αλλά”, θα αναρωτηθείτε, “και το OnePlus One τα ίδια μειονεκτήματα δεν είχε;”. “Ναι” θα σας απαντήσω, αλλά το χάσμα στην τιμή μεταξύ του OnePlus One και των αντίστοιχων ναυαρχίδων της εποχής ήταν πολύ μεγαλύτερο και μπορούσες να δικαιολογήσεις πολύ πιο εύκολα τις αδυναμίες του. Με την τιμή να πλησιάζει όλο και περισσότερο τις mainstream ναυαρχίδες και τα προβλήματα να συνεχίζουν να υπάρχουν σε κάθε γενιά, οι προτάσεις της OnePlus γίνονται λιγότερο δελεαστικές κάθε χρόνο.

Έχοντας όμως πει όλα αυτά, είμαι ένας από αυτούς που θα επέλεγαν το OnePlus 5 (ή το 5Τ σύντομα) για επόμενη συσκευή τους. Η εμπειρία που προσφέρει το OxygenOS, που είναι κοντά σε στοκ Android και συνδυάζεται με τον καλύτερο συνδυασμό chipset/μνήμης/αποθηκευτικού χώρου, το κάνουν απίστευτα γρήγορο. Και αυτό το βάζω πάνω από όλα σαν κριτήριο, χωρίς να με ενδιαφέρει απαραίτητα να έχω την κορυφαία κάμερα σε smartphone ή την καλύτερη οθόνη. Αν όμως θέλετε να έχετε flagship χωρίς παραχωρήσεις, τότε το OnePlus 5 δεν είναι για εσάς.

Έχοντας λοιπόν διαβάσει την δική μου άποψη, πείτε μας και εσείς στα σχόλια τι πιστεύετε για το OnePlus 5. Θα το επιλέγατε για επόμενη συσκευή σας; Θα περιμένετε ίσως το OnePlus 5Τ; Ή μήπως θα πάτε στη μεριά της Samsung; Βρες όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του OnePlus 5 εδώ.

Sony