Τέρας χαρακτηριστικών και απόδοσης το ΟnePlus 12

Το OnePlus 12 παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην Κίνα πριν λίγες μέρες. Μπορεί να φοράει το chipset Snapdragon 8 Gen 3 και να προσφέρει έως και 24GB RAM και 1 TB αποθηκευτικό χώρο, αλλά κατάφερε να ξεχωρίσει και μάλιστα με διαφορά. Διαθέτει επίσης ασύρματη φόρτιση, πιστοποίηση IP65 και οθόνη LTPO AMOLED 6,82 ιντσών με ανάλυση 1.440 x 3.168px και ρυθμό ανανέωσης 1-120 Hz. Θα καταφέρει να κερδίσει μία θέση στη λίστα με τα καλύτερα κινητά του TechValue;

oneplus 12 πως ξεχώρισε

Διαθέτει μια διάταξη κάμερας με την επωνυμία Hasselblad, με επικεφαλής τον αισθητήρα 50 MP με αισθητήρα Lytia 808 της Sony διπλού στρώματος. Λίγο πολύ όμως όλοι γνωρίζουμε πως όταν μιλάμε για OnePlus οι φωτογραφικές μπορεί να είναι δυνατές, αλλά όχι και τόσο ανταγωνιστικές, οπότε δεν έχει νόημα να εστιάσουμε σε αυτές. Οποιος θέλει φωτογραφικό κινητό θα πρέπει να πάει σε Samsung, Google Pixel, Apple, Vivo ή ακόμα Sony.

Σε ότι έχει να κάνει με το λογισμικό η OnePlus κινήθηκε έξυπνα. Το OnePlus 12 έρχεται με το ColorOS 14.0 το οποίο βασίζεται στο Android 14 και όχι στη περσυνή έκδοση, το οποία σημαίνει καλύτερη μακροπρόθεσμη υποστήριξη. Τροφοδοτείται από μια μπαταρία διπλής κυψέλης 5.400 mAh και υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση έως 50W καθώς και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 10W.

Διαθέτει επίσης υποδοχή USB Type-C 3.2 και είναι πραγματικά κρίμα να βλέπουμε τόσο ισχυρές συσκευές που μπορούν με ευκολία να αντικαταστήσουν τις περισσότερες διεργασίες ενός PC και να μην διαθέτουν ένα σοβαρό desktop mode όπως η Samsung και η Motorola. Παρόλο που το OnePlus 12 εντυπωσιάζει, προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο να επιλέξω μία τόσο ισχυρή συσκευή, χωρίς αυτή να μπορεί να μετατραπεί σε PC (Android Desktop Mode) όταν το συνδέεις σε εξωτερική οθόνη. Το θεωρώ χαζό να έχεις ένα τόσο ισχυρό εργαλείο, τόσο περιορισμένο.

Πώς ξεχώρισε;

Το OnePlus 12 κατάφερε να ξεχωρίσει με την τεράστια ψύκτρα που διαθέτει στο εσωτερικό του και που κατάφερε να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ στο antutu, αφού δεν έλεγε να ανεβάσει θερμοκρασία! Αυτό το καθιστά την πιο ισχυρή συσκευή για gaming, αλλά και διεργασίες που απαιτούν μέγιστη επεξεργαστική ισχύ για αρκετά λεπτά ή και ώρες.

Asus ZenFone 8 Android