Επίσημη επιβεβαίωση για το οικονομικό smartphone της OnePlus

Μετά από μήνες έντονης φημολογίας και διαρροών η OnePlus επιβεβαίωσε και επίσημα την ύπαρξη μίας νέας οικονομικής συσκευής. Όλα ξεκίνησαν μέσα από τα social media της εταιρίας, αφού εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει μία νέα καμπάνια με όνομα “new beginnings”. Αυτό το νέο ξεκίνημα αφορά τη νέα σειρά οικονομικών συσκευών που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η εταιρία, με στόχο να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε λόγω της αύξησης των τιμών στις βασικές συσκευές όπως OnePlus 7T και OnePlus 8.

οικονομικό OnePlus

Παράλληλα, στο Instagram εμφανίστηκε ένας νέος μυστήριος λογαριασμός με όνομα @OnePlusLiteZThing. Προφανώς, το παραπάνω από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα, όμως ο συνιδρυτής της, Carl Pei, αναφέρθηκε στον λογαριασμό. Ο ίδιος λογαριασμός ανέφερε πως η εταιρία εργάζεται πάνω μία “νέα κατηγορία” smartphone, επιβεβαιώνοντας έμμεσα τον ερχομό ενός οικονομικού OnePlus. Για την ώρα, δεν υπάρχει κάποια ποιο επίσημη πληροφορία για τα χαρακτηριστικά, ωστόσο εδώ και μήνες έχουμε κάποια στοιχεία, τα οποία προκύπτουν από διαρροές.

οικονομικό OnePlus

Τα περισσότερα σενάρια κάνουν λόγω για μία συσκευή μέσης κατηγορίας, συμβατή με δίκτυα 5G. Αυτό σημαίνει πως ένα από τα chipset που είναι φαβορί για αυτή είναι ο Snapdragon 765G, ωστόσο υπάρχουν φήμες ακόμη και για χρήση επεξεργαστή της MediaTek. Ταυτόχρονα, το OnePlus Z (ή Nord ή 8 Lite) θα υποστηρίζει Warp Charge στα 30W, ενώ θα διαθέτει περισσότερες από μία κάμερες στο πίσω μέρος της. Όσον αφορά την τιμή, αυτή σύμφωνα με προηγούμενες διαρροές μάλλον θα είναι κοντά στα $330 στην αγορά της Ινδίας. Ωστόσο, με βάση τις τελευταίες αναφορές και ένα αρκετά αισιόδοξο σενάριο, η συσκευή ίσως κυκλοφορήσει με μία τιμή κοντά στα $299 στην παγκόσμια αγορά.

Ειδικά αν το δούμε σε Banggood ή κάποιο άλλο κατάστημα για αγορά από Κίνα χωρίς τελωνείο τότε η τιμή είναι θα αγγίζει σχεδόν σίγουρα τα 299€! Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν το νέο κινητό της OnePlus καταφέρει να γίνει ανταγωνιστικό.

OnePlus Nord Android