Τέλος η υποστήριξη για το πρώτο Google Pixel τον Δεκέμβριο

Με το που μπήκε ο Νοέμβριος η Google άρχισε να δίνει στις συσκευές της το μηνιαίο security update. Από τη λίστα αναβαθμίσεων όμως έλειπαν δύο μοντέλα, το Google Pixel και το Google Pixel XL. Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία τους η υποστήριξη έφτασε σχεδόν στο τέλος της καθώς τα original Pixel θα πάρουν μόνο ένα update ακόμα, τον Δεκέμβριο.

Το γεγονός πως η υποστήριξη σταμάτα για τα πρώτα Pixel δεν είναι απρόσμενο. Οι συσκευές κυκλοφόρησαν το 2016 και τότε η Google είχε υποσχεθεί πως θα δίνει στο Pixel αναβαθμίσεις για τρία χρόνια. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει πως τα Pixel θα πάρουν αναβαθμίσεις εκδόσεων για 2 χρόνια και αναβαθμίσεις ασφαλείας για 3. Τελικά, η Google έκανε παραπάνω από όσα υποσχέθηκε καθώς τα Pixel πήραν και Android 10.

Google Pixel Support - 01

Με το security update του Νοεμβρίου να απουσιάζει από τα Pixel όλοι πιστέψαμε πως η υποστήριξη έφτασε επίσημα στο τέλος της για τους δύο συσκευές, αλλά, η Google θα δώσει τελικά ακόμα ένα update. Όπως δήλωσε η εταιρία, τα original Google Pixel smartphone θα λάβουν το τελευταίο τους update τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Το τελευταίο update θα περιλαμβάνει και τις αναβαθμίσεις του Νοεμβρίου, οπότε η συσκευή θα είναι πλήρως ενημερωμένη τον Δεκέμβριο. Από το 2020 και μετά τη λύση μπορούν να δώσουν μόνο οι custom ROMs.

Τα τρία χρόνια υποστήριξης που “απόλαυσαν” τα Google Pixel και Pixel XL είναι ένα από τα μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα που μπορεί να περιμένει κάποιος για Android smartphone δυστυχώς. Μπορεί να μοιάζουν αρκετά, αλλά, αν σκεφτεί κανείς την υποστήριξη που λαμβάνουν τα iPhone της Apple θα δει γιατί αυτό το νούμερο δεν είναι ικανοποιητικό. Η Google είναι η μόνη εταιρία στο χώρο του Android που φτιάχνει εξ’ ολοκλήρου τόσο hardware όσο και το software, αλλά, ακόμα και αυτή δεν προσφέρει διάστημα υποστήριξης αντίστοιχο με αυτό της Apple.

Αν δεν θες να πας σε iOS, αλλά, θες software υποστήριξη, τα Pixel είναι σχεδόν μονόδρομος στο Android. Η μόνη άλλη λύση είναι να επιλέξεις ένα smartphone που είναι μέρος του προγράμματος Android One το οποίο θα σου δώσει και αυτό αναβαθμίσεις Android για 2 χρόνια και αναβαθμίσεις ασφαλείας για 3 χρόνια. Και πάλι όμως αυτό το νούμερο είναι αρκετά μακριά από τα 4 και 5 χρόνια υποστήριξης των iPhone.

Sony

Leave a Reply

Mην καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα στα πεδία.