Οδηγός Μουντιάλ με όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές

Το φετινό Παγκόσμια Κύπελλο της Βραζιλίας πλησιάζει και σαν TechValuers δεν θα μπορούσαμε πάρα να εισάγουμε ένα στοιχείο τεχνολογίας στην ποδοσφαιρική πανδαισία που ξεκινά στις 12 Ιουνίου. Αυτό φυσικά θα το κάνουμε χρησιμοποιώντας το Android smartphone μας που θα μας βοηθήσει να είμαστε ανά πάσα στιγμή ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στα γήπεδα της Βραζιλίας, στα οποία θα βρίσκεται και η Εθνική μας. Πάμε να δούμε λοιπόν όσες εφαρμογές θα μας βοηθήσουν αυτό το καλοκαίρι.

Μην ξεχνάς πως μπορείς να παρακολουθείς όλα τα κανάλια δωρεάν συγκεντρωμένα σε 1 άρθρο.


1. FIFA

Δεν θα μπορούσαμε παρά να ξεκινήσουμε τη κάλυψη μας από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης. Αυτή της FIFA. Με πολύ όμορφη σχεδίαση και πολύ εύκολη πλοήγηση είμαστε σίγουροι ότι θα αρέσει στην πλειοψηφία των χρηστών. Στον τομέα “World Cup” θα βρείτε πληροφορίες για πράγματα όπως το πρόγραμμα αγώνων, τους ομίλους, και κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την Βραζιλία, τις πόλεις και τα στάδια διεξαγωγής των αγώνων. Τις ημέρες του αγώνα η εφαρμογή θα σας παρέχει πληροφορίες για την ενδεκάδα κάθε ομάδας, μία επισκόπηση του αγώνα, καθώς και μία λίστα με ότι συμβαίνει στον αγώνα. Μπορεί να μην είναι η πιο αναλυτική εφαρμογή που υπάρχει αλλά αν δεν ψάχνετε κάτι παραπάνω από βασικές πληροφορίες η εφαρμογή της FIFA θα σας καλύψει απόλυτα.

world-cup-guide-fifa-1

Η εφαρμογή ονομάζεται FIFA+ | Football entertainment και μπορείς να την βρεις στο Play Store.


2. FotMob – World Cup 2014 Brazil

Μία από τις καλύτερες εφαρμογές για την ενημέρωση των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων. Με το που θα την ανοίξετε θα σας υποδεχθεί με όλους τους σημερινούς αγώνες, έχοντας παράλληλα και άμεση πρόσβαση στους χθεσινούς αλλά και αυριανούς αγώνες. Πατώντας στο “κουδούνι” στην κορυφή, επιλέγετε για ποιους αγώνες θέλετε να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση. Κάθε ματς συνοδεύεται από δεδομένα όπως τα γκολ και οι αλλαγές για κάθε ομάδα, και θα βρείτε και μία πολύ λεπτομερή ζωντανή περιγραφή για την εξέλιξη του αγώνα στην ενότητα “Live Ticker”. Τέλος για τους φίλους του στοιχήματος θα μπορείτε να βρείτε βαθμολογίες και αποδόσεις για τους επερχόμενους αγώνες. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε το FotMob  είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές που μπορείτε να επιλέξετε.

world-cup-guide-fotmob-3

Η εφαρμογή ονομάζεται FotMob – football live scores και μπορείς να την βρεις στο Play Store.


3. 365Scores:World Cup Edition

Μια γενικά πολύ καλή εφαρμογή για πολλά σπορ όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, φόρμουλα 1. Φυσικά σήμερα θα εστιάσουμε στο ποδόσφαιρο και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έτσι λοιπόν στην εφαρμογή θα βρούμε, πληροφορίες για τα ρόστερ, βαθμολογικούς πίνακες, γήπεδα αλλά και τα φιλικά που έδωσαν ή θα δώσουν οι ομάδες του Μουντιάλ. Στο κομμάτι του live θα δείτε πως είναι σχεδόν πλήρης, με πληροφορίες για τις ενδεκάδες, τις αλλαγές, τις κάρτες και άλλα στατιστικά ενώ υπάρχουν και βίντεο με τα highlights, φυσικά υπάρχουν και push notifications. Επίσης υπάρχει και ένας χώρος σαν chat όπου μπορείτε να ανταλλάσσετε απόψεις με άλλους οπαδούς. Στα θετικά της εφαρμογής είναι πως υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα η οποία όμως θέλει πολύ δουλειά ακόμα, ενώ και το UI της εφαρμογής χρειάζεται βελτίωση καθώς είναι αρκετά μπερδεμένο και σχετικά δύσκολο στην πλοήγηση.

world-cup-guide-365-2

Η εφαρμογή ονομαζέται 365Scores: Live Scores & News και μπορείς να την βρεις στο Play Store.


4. Google Now, Search & Maps

Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε τέλος και στις υπηρεσίες της Google όπου ενσωματώνουν πλέον πληροφορίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Δείτε για παράδειγμα παρακάτω τι απάντηση παίρνουμε όταν ρωτάμε το Google Now “When will Greece play?” . Ενώ και στους χάρτες υπάρχει πλέον για όλα τα στάδια όπου θα διεξαχθεί το Μουντιάλ η δυνατότητα να τα περιηγηθείτε διαδικτυακά μέσω του street view.

world-cup-guide-googlenow

5. Onefootball Brasil – World Cup

Ίσως η αγαπημένη μου εφαρμογή από αυτήν λίστα. Με ένα καλοσχεδιασμένο περιβάλλον και χαρακτηριστικά όπως στατιστικά, βίντεο και tweets αλλά και ένα κομμάτι αφιερωμένο στην ιστορία των μουντιάλ όπου θα βρείτε ένα σωρό ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Εξαιρετική είναι και η ενσωμάτωση των ειδήσεων, οι οποίες προέρχονται από πολλαπλές πηγές, όπως ο Guardian, το Goal.com, και το SkySports. Αλλά δεν σταματά εκεί αφού θα βρείτε μέσα στην εφαρμογή θα βρείτε και YouTube βίντεο ή ακόμα και tweets με τα highlight των παιχνιδιών. Ακόμα και στον τομέα του Live είναι λεπτομερέστατη αφού περιλαμβάνει ενδεκάδες, Live ticker, στατιστικά και φυσικά push notifications για άμεση ενημέρωση της εξέλιξης του αγώνα. Αν ψάχναμε να βρούμε ένα αρνητικό ίσως θα λέγαμε πως δεν έχει τόσο λεπτομερή κάλυψη για το φιλικά και τα προκριματικά που έφεραν τις ομάδες ως την Βραζιλία, κάτι που έχει το FotMob. Αλλά το παραπάνω είναι κάτι το ελάχιστο μπροστά σε μια εξαιρετική εφαρμογή.

world-cup-guide-onefootball-1

Η εφαρμογή δεν υπάρχει πλέον


6. SofaScore World Cup 2014 LIVE

Η τελευταία μας πρόταση είναι μία από τις πιο γνωστές εφαρμογές στους φίλους του αθλητισμού. Αυτή είναι φυσικά το SofaScore, που έχει κάλυψη ακόμα και για λιγότερο διαδεδομένα αθλήματα όπως για παράδειγμα το snooker. Το ποδόσφαιρο και το Μουντιάλ είναι όμως αυτό που μας ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση. Εκεί λοιπόν το SofaScore θα σας παρέχει για την αγαπημένη σας ομάδα ειδοποιήσεις, αναλυτικό πρόγραμμα, βαθμολογίες, και αναλυτικά στατιστικά, ενώ υπάρχουν και στατιστικά για παλαιότερες διοργανώσεις μέχρι και το 1998. Η εφαρμογή ανταγωνίζεται επάξια τα Onefootball και FotMob σε εμπειρία χρήσης και UI, ενώ στα στοιχεία θα βρείτε μέχρι και κάποια γραφήματα, κάτι που δεν συναντάμε στις προηγούμενες εφαρμογές. Αν δεν σας ενδιαφέρει το κομμάτι των ειδήσεων τότε η εφαρμογή SofaScore είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

world-cup-guide-sofascore-2

Δεν υπάρχει πλέον η εφαρμογή

Sony