Η Nvidia τερματίζει την διαδικασία για την εξαγορά της ARM

Η Nvidia επιβεβαίωσε και επίσημα πως παύει τις διαδικασίες για την εξαγορά της ARM, αφού δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που προέκυψαν. Θυμίζουμε πως η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου είχε καταθέσει αγωγή κατά της εξαγοράς της ARM, για λόγους ανταγωνισμού

nvidia arm

Με τη συγκεκριμένη εξαγορά η Nvidia θα είχε των έλεγχο των δικαιωμάτων της αρχιτεκτονικής ARM. Όπως ήταν λογικό η κίνηση αυτή θα επηρέαζε τους υπόλοιπους κατασκευαστές-κατόχους αδειών όπως η Qualcomm, η MediaTek, η Samsung και η Apple, για αυτό και υπήρξαν αντιδράσεις που οδήγησαν στην αγωγή. Παρότι προσπάθησε αρκετά, προτείνοντας ακόμη και τη δημιουργία νέας οντότητας για τη διαχείριση των δικαιωμάτων, τελικώς η Nvidia δεν τα κατάφερε. Έτσι, απέσυρε το ενδιαφέρον της, μαζί με τα 40 εκατομμύρια που προσέφερε στην ARM.

Όσον αφορά το μέλλον της ARM, η εταιρία προχώρησε σε αλλαγή CEO, ώστε να μπορέσει να χαράξει τα επόμενα βήματά της. Αρχικώς η εταιρία θα εισέλθει στο χρηματιστήριο, όμως ταυτόχρονα υπάρχει σημαντική τρύπα αφού τα χρήματα της Nvidia δεν ήρθαν ποτέ. Ως αποτέλεσμα, θα υπάρξει μία μείωση προσωπικού, παρόλο που οικονομικά η εταιρία ήταν σε καλό σημείο.